Ny

Hur far man bort stearin som fastnat i ljusstaken?

Hur får man bort stearin som fastnat i ljusstaken?

Gör så här: Låt din ljusstake stå under rinnande kallt vatten. Vattnet mjukar upp det hårda stearinet och gör det enkelt att ta bort. Ta en kniv (en smörkniv funkar bra) och skrapa försiktigt bort stearinet.

Hur får jag bort stearin från träbord?

Använd en svamp och varmvatten för att försöka skrubba bort stearinet. Du kan dessutom försöka använda en träspackel eller något för att skrapa bort stearinet och om det verkligen inte vill försvinna kan du hälla på lite lacknafta för att lösa upp det.

Hur får man bort stearin från kläder utan strykjärn?

Gör så här: Lägg tyget i frysen i minst 30 minuter, så att stearinet stelnar. Ta ut tyget och skrapa bort stearinfläcken med en bordskniv. Ta en bit bakplåtspapper eller ett kaffefilter och lägg över fläcken.

Hur får man bort stearin från glas fönster?

Du doppar en trasa i bensin och sveper trasan över stearinbeläggningen. Stearinet lossar direkt när du sveper, du behöver knappt gnugga för att få bort beläggningen. Dock är detta den minst miljövänliga metoden av alla tre. Doppa en trasa i spolarvätska och gnugga på stearinbeläggningen.

Hur får man bort stearin från kastrull?

Det bästa är att koka dom i en kastrull. Låt sedan kastrullen svalna så stearinet lägger sig som en kaka längst upp och sedan kan man kasta stearinet i soporna.

Kan man tvätta bort stearin i tvättmaskin?

Om du ska ta bort färgat stearin Blanda i ett syrebaserat fläckborttagningsmedel i vatten (t. ex. i handfatet eller i en balja), och lägg tyget med stearinfläcken i blöt i några timmar. Sedan kan du tvätta tyget som vanligt i tvättmaskinen eller för hand, beroende på vad som passar tyget bäst.

Hur får man bort stearin från Silverljusstakar?

Doppa i hett vatten Ta fram en gammal gryta som du inte längre använder för matlagning – eller köp en på loppis – och koka upp vatten i den. Sänk ner din metalljusstake i det heta vattnet och doppa den några gånger, tills stearinet smält bort.

Hur gör man rent Mässingljusstakar?

Rengöra mässingsljusstakar från stearin Sänk ner ljusstaken i kallt vatten i ett par minuter. Skrapa sedan bort stearinet med en vanlig matkniv (men se till att du gör det försiktigt så att det inte repar ljusstaken – och håll dig över en soppåse så att stearinet inte hamnar i vasken).

Share this post