Trendig

Vad betyder Maja pa svenska?

Vad betyder Maja på svenska?

Namnet Maja betyder Den älskade, gåva eller att klä med blommor och blad. På grekiska betyder namnet Maya prinsessa. Maja är även ett afrikanskt mansnamn. Det finns också en indisk gud som kallas Maja och på hindi så betyder Maja mest älskad och dotter.

Hur många heter Maya i världen?

5 543 kvinnor heter Maya i förnamn. Av dessa har 4 648 Maya som tilltalsnamn. Snittåldern är 15.9 år. 8 män heter Maya i förnamn.

Vilken dag har Maya namnsdag?

Maja. Namnsdag: 28 februari tillsammans med Maria. Maja är en ursprunglig smekform av Maria men används sedan länge som officiellt förnamn. Det har varit ett av de mest populära flicknamnen de senaste årtiondena.

Hur många heter Maja?

26 673 kvinnor heter Maja i förnamn. Av dessa har 19 232 Maja som tilltalsnamn. Snittåldern är 19.3 år.

Hur många Maja i Sverige?

Det är även en svensk kortform av Maria, som använts sedan 1300-talet. Namnet har i Sverige ökat i popularitet under de senaste åren. Folkbokförda i Sverige den 31 december 2008 var 18 217 kvinnor med förnamnet Maja, av vilka 13 630 hade namnet som tilltalsnamn/förstanamn. Namnet har ingen egen namnsdag.

Är Maja känd för?

Stormskärs Maja på tramporgel, kantele, fiol och dator Stormskärs Maja är en låt man ofta förknippar med piano, men den har framförts också på många andra instrument.

Var kommer namnet Maya ifrån?

Maya betyder ”illusion” ”förtrollning” på sanskrit. På spanska betyder det ”tusensköna”. På nepali betyder det ”kärlek”. Maya är ett annat namn på gudinnan Devi, Shivas gemål.

När har Maya namnsdag 2022?

Maja (28 februari) Namnet är en ursprunglig smekform av Maria men används sedan länge som förnamn.

Hur många heter Minelle?

Hur många heter Minelle i Sverige? 462 kvinnor heter Minelle i förnamn. Av dessa har 391 Minelle som tilltalsnamn. Snittåldern är 5.2 år.

Vad gjorde Lasse Maja för brott?

Lasse blev i unga år kär i grannflickan som hette Maja, och det var därför som han kallades för ’Lasse-Maja’ när han klädde ut sig till kvinna. Han gjorde en rad rån och småstölder och brukade då för det mesta klä ut sig i kvinnokläder, kanske för att han trodde att han hade större chans att inte åka fast då.

Share this post