Blogga

Ar 16 Merit bra?

Är 16 Merit bra?

Om du har 18,62 i merit utan komplettering behöver du inte oroa dig särskilt mycket, men om du har 16,82, då är det inte alls säkert att du kommer in. Men som Engineering skriver, mycket kan hända, och du kan aldrig vara hundra procent säker.

Vilka utbildningar tjänar man mest på?

Läkare är det yrke som har högst livslön, 28,2 miljoner kronor, i jämförelse med 19,1 miljoner för den med endast naturvetenskaplig gymnasieutbildning. Andra utbildningar i topp är civilingenjör, ekonom och jurist. Tandhygienist, bibliotekarie och fysioterapeut ligger lägre i livslön än den med gymnasieutbildning.

Vad kan man bli om man läser beteende?

Efter gymnasiet är du väl förberedd för högre studier inom samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar. Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen beteendevetenskap är: polis, jurist, psykolog, socionom, lärare eller kriminalvårdare.

Vad är normal merit?

Den genomsnittliga betygspoängen för de elever som gick ut gymnasiet 2018 var 14,3. För elever som läst yrkesprogram låg snittet på 13,2 medan elever som läst ett högskoleförberedande gymnasieprogram hade ett snitt på 14,8 poäng.

Är 265 Merit bra?

Så länge du kommer in på skolan (vilket du har en bra chan att göra om du har 265 och den lägsta antagningspoängen har varit 242), så behöver du inte oroa dig för att den skulle vara svårare än någon annan skola. Antagningsstatistiken visar hur populär en skola är, inte hur svår den är.

Är 15 i meritvärde bra?

Det finns ingenting som är ”bra” eller ”dåligt” utan det handlar om hur mycket dina konkurrenter har. Tänk så här: om din klass springer 1000 meterslopp och de 15 som kommer till mål först får någon belöning (t.

Är 13 Merit bra?

Om ditt snitt (jämförelsetal) är idag 13,87 och du får max meritpoäng ( + 2,5) blir ditt meritvärde rätt så mycket högre än idag. Betyg i kurser som ger dig meritpoäng räknas också in i ditt jämförelsetal och därför får du ännu högre höjning om du i t. ex engelska 7 och/eller i matematik 3 får C eller högre betyg.

Vilket program är lättast att komma in på?

Nedan har vi listat 10 utbildningar där en del skolor tagit in alla sökande och därför är program som är lätta att komma in på:

  • Lärare.
  • Dataingenjör.
  • Tekniskt basår.
  • Maskiningenjör.
  • Miljövetenskap.
  • Fysikerprogrammet.
  • Lantmästarprogrammet.
  • Teologprogrammet.

Vad kan bli om man studerat samhällsvetenskaplig linje?

Samhällsvetenskapsprogrammet – Inriktning Beteendevetenskap Vill du förstå människan och vad som påverkar dem ska du välja SAM Beteende. Du läser psykologi, sociologi och pedagogik som lägger grunden för yrken som psykolog, skribent, lärare och polis.

Vad kan man jobba som kriminolog?

Kort om Kriminolog Kriminologer tar reda på varför ett brott begås och orsakerna som leder till brott för att utveckla strategier som kan förebygga framtida brott. Kunskap i kriminologi betyder kompetens inom prevention och intervention inom områdena brottslighet, missbruk och psykisk ohälsa.

Share this post