Ny

Ar det latt att hitta ekologiska klader?

Är det lätt att hitta ekologiska kläder?

Även i de svenska klädkedjorna finns det ekologiska och hållbara alternativ. Tyvärr har varken Lindex , Gina Tricot eller Kappahl sina hållbara kläder under någon särskild flik i sina webbshopar, men går ni till butik ser ni dem utmärkta. Åhléns har sitt Bra Val!

Hur odling i torra klimat kan göras bättre?

Samodling gör grödor robustare Forskning bedrivs på en rad andra sätt att göra jordbruket mindre känsligt för ett klimat med mer väderväxlingar. Ett exempel är samodling, där olika grödor odlas tillsammans. Det kan vara till exempel att odla ärter eller åkerböna ihop med spannmål och skörda allt som djurfoder.

Vad innebär det att kläder är ekologiska?

När en produkt innehåller ekologiska fibrer (till exempel ekologisk bomull) innebär det att själva fibrerna är ekologiskt odlade. Då har det inte använts några kemiska bekämpningsmedel i odlingen. Det har inte heller tillförts konstgödsel och det har inte använts några genetiskt modifierade grödor.

Vad är bra med ekologiska kläder?

Fördelarna med att tillverka och köpa ekologiska kläder är bland annat att de är bättre för kunden. Kläderna innehåller inga gifter eller andra kemikalier från odlingen eller produktionen. Dessutom är även ekologiska kläder bra för naturen.

Finns det ekologiska kläder?

Kläder som till största delen består av naturfibrer som odlats ekologiskt, dvs utan kemiska bekämpningsmedel, utan konstgödning och inte är GMO. Vidare använder man inga miljö- eller hälsofarliga kemikalier vid beredningen, blekning och färgning etc. Och hela kedjan ska vara oberoende kontrollerad.

Vilka klädkedjor säljer ekologiska eller begagnade kläder?

Varumärken med ekologiska kläder är bl a Dobber, Emilio, Bondelid, Elvine, 365, Filippa K och Knowledge Cotton Apparel.

Vilka problem finns med odling i tropiska klimat?

Om temperaturen stiger för mycket i varma klimat, blir det för varmt för att odla någonting. Klimatförändringar kan också orsaka mer extremt väder, som fruktansvärd torka, våldsamma skyfall eller mycket starka vindar, vilket kan förstöra grödor.

Vad odlas bäst i Medelhavsklimat?

Grödor som framför allt odlas i medelhavsklimat är vindruvor, citrusfrukter, avokado och korkek. Naturlig vegetation består av städsegröna växter med inslag av lövfällande vegetation.

Vilka klädmärken är miljövänliga?

På LotusEco kan du alltid känna dig trygg med att allt du handlar är certifierat ekologiskt och schysst hela vägen. Alla våra kläder är tillverkade i certifierat ekologisk bomull, certifierat ekologiskt lin eller fårull från certifierad ekologisk djurhållning.

Share this post