Populära

Kan man mala element med lackfarg?

Kan man måla element med lackfärg?

Har du speciella krav i kulörvalet kan du använda lackfärg, något som dock inte rekommenderas eftersom lacken har en värmeisolerande effekt. Ska du måla stålytor som inte har så kraftiga temperatur växlingar, kan du använda en alkydfärg. Till gamla vävomspunna rör går det bra med en plastfärg.

Vilken färg ska man måla element med?

Allra helst ska man använda elementfärg, vilken, precis som namnet antyder, är speciellt framtagen för element. Synonymt för dessa färger är att de tål höga temperaturer (spricker inte) och även innehåller en formel som motverkar gulnad, vilken annars kan uppstå över tid.

Kan man måla med vanlig väggfärg på element?

Målar man med vanlig färg så kommer den att vara som ett tunt isolerande skikt på elementet och på så vis göra att elementet blir lite mindre effektivt.

Hur måla runt element?

Ta bort elementet och måla som vanligt. Tänk även på tyngden – ett vattenfyllt element väger mycket så ni bör vara två stycken vid förflyttningen. Ett råd: konsultera alltid en rörmokare innan. Måla så gott det går: Det finns speciella rollers framtagna enbart med syfte att underlätta för målning bakom element.

Kan man måla på elelement?

Vattenburna och oljeburna element går utmärkt att måla om. Till och med direktverkande elradiatorer blir som nya med lite färg. Vad som krävs är lite tålamod och en bra färg. Till underarbetet hör stålborstning, slipning, tvätt med sodalösning och eventuell blästring.

Hur ska man måla element?

Så här målar du element – steg för steg

  1. Målartvätt. Element blir väldigt smutsiga och drar, som en följd av värmen, till sig både damm, smuts och exempelvis fett.
  2. Färgskrapa.
  3. Rostangrepp.
  4. Torka bort allt slipdamm.
  5. Dags att måla.
  6. Måla bakom.
  7. Måla gärna ett extra varv om du ser att det inte täckt riktigt.

Hur målar man en vägg med element?

Kan man måla ett varmt element?

Vattenradiatorer och varma vattenrör ska målas med en färg som klarar de värmeväxlingar som uppstår. Färgtillverkarna kallar ofta färgen för elementfärg. För att slippa färg där den inte ska vara är det bra att noga täcka och maskera allt som inte ska målas med skyddspapper och maskeringstejp.

Kan man måla vattenledningar?

Share this post