Frågor

Finns Mentolcigaretter i Sverige?

Finns Mentolcigaretter i Sverige?

Den 20 maj försvinner mentolcigaretterna och de så kallade klickcigaretterna från handeln. Efter det datumet får nämligen cigaretter och rulltobak inte längre säljas om de har karakteristisk smak.

Är cigaretter förbjuden i Sverige?

I spåren av EU:s tobaksproduktdirektiv, som reglererar bland annat detta, infördes i Sverige 2016 ett förbud att sälja cigaretter och rulltobak med ”karakteristisk smak”.

Var kan man köpa menthol cigg?

Givetvis säljer vi alla sorters klassiska vanliga cigaretter som långa, korta, men även också dem populära cigaretter som är smaksatta med menthol. Allt för att vill ge dig som kund det där lilla extra för att du ska känna dig extra nöjd och tillfredsställt med ditt köp.

Varför kan man inte förbjuda cigaretter?

Rökning beräknas orsaka 90 procent av all lungcancer. Men risken ökar också för ytterligare sex cancerformer, hjärt- och kärlsjukdomar och KOL. Varje brinnande cigarett är en liten kemisk fabrik som producerar 7000 olika ämnen. Många av dessa har kända skadeeffekter på människokroppen.

När förbjöds Mentolcigg?

EU:s tobaksproduktdirektiv från 2014 innefattar ett förbud mot mentolcigaretter och 2016 förbjöds övriga smaksatta cigaretter. Då mentolcigaretter hade en stor marknadsandel i Sverige godkände EU en övergångsperiod på fyra år vilket resulterade i att förbudet trädde i kraft nu år 2020.

Vilken Blend cigarett är svagast?

Blend Rosa är ett svenskt varumärke för cigaretter, som introducerades 1971 av Svenska Tobaks AB Cigaretterna och finns i flera varianter. Blend Rosa är favorit för den som söker mycket svaga cigaretter och en mjuk rökning.

När förbjuds cigaretter?

Cigaretter och rulltobak med karakteristisk smak får inte säljas efter den 20 maj 2020.

Varför ska Mentolcigaretter förbjudas?

Försäljningen av mentolcigaretter och rulltobak med mentolsmak upphör för att skydda barn och ungdomar från att bli tobaksanvändare. Smaksatta tobaksprodukter lockar barn i större utsträckning än vuxna. Att tillsätta mentol i tobak gör det lättare att röka.

Share this post