Blogga

Ar simning bra for landryggen?

Är simning bra för ländryggen?

Att promenera är bra för hela kroppen och ett utmärkt tillfälle att träna hållningen. Se till att investera i ett par riktigt bra skor för att skona ryggen och ta gärna med gåstavar. Simning är en annan skonsam träningsform som du kan ha stor nytta av om du har ont i ryggen.

Vilken tablett är bäst mot ryggvärk?

Smärtlindring vid rygg- och nackvärk. Vid ryggskott eller värk i nacken kan du till exempel ta tabletter med paracetamol. Det finns också tabletter med naproxen och ibuprofen. Alla dessa är att föredra framför acetylsalicylsyra eftersom de har mindre risk för biverkningar.

Hur tränar jag min ländrygg?

Ligg på rygg med uppdragna ben på ett plant och bekvämt underlag. Rör långsamt dina knän från sida till sida så långt du kan utan smärta, men med en lättare stretch. Ta gärna med andningen och andas ut när du fäller ner knäna mot golvet. Upprepa 10 gånger/riktning om det inte ger några ökade symtom.

Hur får man inflammation i ryggen?

Bechterews sjukdom är en reumatisk sjukdom. Den innebär att du får en inflammation i framför allt muskelfästen och leder, till exempel i ryggraden. Sjukdomen börjar ofta med värk i nedre delen av ryggen eller i skinkorna samt stelhet i ryggen, ofta på morgnarna. Forestiers sjukdom eller DISH är en reumatisk sjukdom.

Kan man simma med diskbråck?

Träning du kan utföra är den som är smärtfri eller som du kan genomföra med lätt till moderat smärta som inte förvärrar dina symptom. Exempel på detta kan vara promenader och lättare träning så som simning.

Kan man ta Alvedon mot ryggvärk?

Vad tar man mot smärtan? Initialt följs normal användning av värktabletter. Enklare värktabletter som paracetamol (exempelvis Alvedon och Panodil) brukar inte räcka och då är förstahandspreparatet Citodon, alternativt Tradolan eller Dexofen som båda kan kombineras med exempelvis paracetamol.

Hur kan man motverka svank?

Spänn åt rumpan, hitta trycket i magen och se till att höftbenen pekar framåt. Stärk magen genom regelbunden coreträning men försök att bli medveten om magstödet dagligen – inte bara två gånger i veckan på gymmet – om du vill få en bättre hållning.

Share this post