Allmänning

Vad hander om man dricker alcogel?

Vad händer om man dricker alcogel?

Att dricka Alcogel eller handsprit kan vara mycket farligt. Men trots det finns inget bittermedel tillsatt som hindrar folk från att försöka dricka det. Alcogel är ett produktnamn, en av flera sorters alkogel. De innehåller stora mängder alkohol och den största delen är helt vanlig alkohol.

Kan man bli blind av handsprit?

Handsprit i ögat gör ofta ont och kan ge kraftig irritation om man inte spolar bort det ur ögat. Spola med öppet öga under rinnande vatten i fem minuter. Om ögat fortfarande är irriterat efter 4-5 timmar bör man uppsöka läkare för kontroll.

Kan man dö av att dricka parfym?

Om någon fått i sig av produkten/ämnet Ring Giftinformation och kontrollera risken med produkten. Till sjukhus vid berusningssymtom eller vid förtäring av mer än en klunk (räknat som ren etanol).

Vad händer om man dricker handdesinfektion?

Handsprit innehåller 60-80% etanol och dessutom små mängder av andra alkoholer som t. ex isopropanol. Detta betyder att redan små mängder kan leda till alkoholförgiftning, kräkning och medvetslöshet. Om man misstänker att någon har druckit handsprit är det viktigt att få dem till sjukhus för uppföljning och vård.

Är handsprit giftigt?

Handspriten innehåller alkoholer och de är högkoncentrerade, om barn får i sig en större mängd kan de bli berusade. Om man som förälder är orolig för att ens barn har fått i sig handsprit kan man kontakta Giftinformationscentralen. Är barnet påtagligt berusat ska man uppsöka sjukvård.

Vad händer om man får i sig parfym?

Parfym innehåller mycket alkohol (främst etanol) och kan därför ge berusningssymtom, speciellt hos små barn. Mindre barn som får i sig parfym kan även få lågt blodsocker. Enstaka droppar lär inte orsaka några problem förutom obehagskänsla på grund av den starka smaken och doften.

Är det farligt att få i sig parfym?

Kan vara farligt vid förtäring, framför allt för barn, som kan bli berusade och få sänkt blodsocker. Förutom i alkoholhaltiga drycker ingår etanol i t. ex. parfym, rakvatten, handsprit, bränslen, karburatorsprit och spolarvätska.

Är det farligt att dricka lite handsprit?

Share this post