Rekommendationer

Vilken Bokashihink ar bast?

Vilken Bokashihink är bäst?

Svarta hinkar med kran. Kranhinkar är den klassiska Bokashi-lösningen av goda skäl. Man får plats med mycket i hinken, lakvattnet är underbart som gödningsmedel (även om det luktar vidrigt) och man slipper allt papper.

Hur förvara man bokashi på vintern?

Så länge de fyllda hinkarna först har fått stå ett par veckor inomhus, kan de sedan stå ute resten av vintern — mikroberna kommer igång igen till våren. Du kan förvara din bokashi i säckar, backar, hinkar, kassar eller i komposten — med eller utan jord.

Vad ska man inte slänga i bokashi?

Lägg inte till mat som har grönt eller svart mögel. Detta mögel kan överväldiga de goda mikroberna i bokashi. Om maten, däremot, har vitt mögel kan den tillsättas. Hitta en bra plats för hinken inomhus, den ska stå i rumstemperatur • Påsen med Bokashiströ förvarar du mörkt, helst i ett skåp, den håller ca 1 år.

Vad är Fuljord?

Fuljord kan vara jord som har gjort sitt (hinkarna på bilden har haft tomater och är full med rötter), jord från misslyckad sådd eller säckjord som du har över. Du kan lika gärna ta ogräsfri jord från en rabatt eller odlingslåda.

Hur många Bokashihinkar behöver man?

Du behöver två hinkar så du kan fylla den ena medan den andra står varmt inomhus ett par veckor för efterjäsning. Sedan är det fritt fram att göra jord! Det blir inte jord i själva hinken. Men så fort du gräver ned den jästa Bokashin i jorden, eller blandar med jord på något annat sätt, börjar den omvandlas till jord.

Hur snabbt blir bokashi jord?

3. Snabbt jord. Jämfört med en vanlig trädgårdskompost blir bokashi-kompost jord på bara några veckor.

När gräva ner bokashi?

Du kan gräva ner bokashi före eller efter odlingssäsongen, så länge det går att gräva i landet. Eftersom näringen är väldig stabil i bokashijord (tack vara mineraliseringsprocessen som mikro- berna bidrar till) läcker den inte ut på samma sätt som annan gödsel. Därför går det bra att gräva ner bokashi även på hösten.

Hur många Bokashihinkar i en pallkrage?

Till en pallkrage där du ska ha näringskrävande grönsaker kan man gräva ner 2-3 kranhinkar. Vanliga hinkar (grönhinkar) kan man ha flera eftersom de är mindre och de har oftast mycket papper i.

Var köpa Bokashiströ?

Här kan du köpa bra bokashiströ fraktfritt

  • SmartaSaker. Köp ditt bokashi strö på SmartaSaker.
  • Gardenstore. Köp bokashiströ på Gardenstore.
  • Granngården. Köp strö till din bokashi Granngården.

Share this post