Rekommendationer

Nar man ar Godissugen?

När man är Godissugen?

Minska sötsuget med en detox från socker – Om du vill hämma ditt sockersug bör du dricka mycket vatten och äta fet och proteinrik mat. Avokado, ägg och nötter är superalternativ att äta som mellanmål på eftermiddagen. Om du blir sötsugen på kvällen kan man testa att göra lite popcorn med salt och kanel.

Varför sugen på sött efter maten?

Efter en sockerrik måltid svarar kroppen med att pumpa ut mycket insulin för att sänka sockret i blodet och få in det i cellerna. Ju mer socker desto mer insulin. Blodsockret sjunker till en så låg nivå att det enda du är sugen på är mer socker och du hamnar i en negativ spiral.

Hur snabbt försvinner sötsuget?

Efter fyra till åtta dagar klingar det värsta av. Det är viktigt att du hjälper kroppen att känna sig i balans, det bästa sättet är att äta regelbundet. Planera noga vad och när du ska äta, och se till att ha allt du behöver hemma. Då slipper du sug på grund av lågt blodsocker, som kan spoliera allt.

Vad är du sugen på?

Anledningen till att du får cravings på viss mat är oftast på grund av att den maten innehåller vissa näringsämnen som du har brist på. Godis, chips och choklad är några av de vanligaste sakerna vi blir sugna på och här nedan har vi listat varför du blir sugen och vad du kan äta istället.

Varför blir man sugen på godis?

Är du konstant godissugen? Det är egentligen andra näringsämnen kroppen skriker efter. När vi har ett underskott av näringsämnen blir vi sötsugna och vill kompensera med snabb energi för att orka prestera och hålla humöret uppe.

Hur slutar man vara Sötsugen?

Så blir du av med sötsuget

  1. Ta bort det söta. Kost med tillsatt socker eller sötningsmedel kan göra dig van vid av att alltid vilja ha smaksatta livsmedel.
  2. Ät fiberrika kolhydrater.
  3. Sov!
  4. Rör på dig – varje dag!
  5. Drick vatten, kaffe eller te.
  6. Bestäm dig i förväg.
  7. Tugga tuggummi.
  8. Borsta tänderna.

Vad betyder olika cravings?

När du känner sug efter godis eller choklad, så kan det vara kroppen som signalerar vad den saknar. Med oftast är det inte just godis eller choklad den vill ha, utan det är resultatet av att vi misstolkar kroppens signaler.

Hur får man bort suget efter mat?

Share this post