Rekommendationer

Kan man svalja munskolj?

Kan man svälja munskölj?

Lösningar avsedda att användas outspädda är ofarliga om ett barn smakar en liten mängd (ett par klunkar) eller om någon av misstag sväljer ner dosen vid munsköljning. Koncentrerade lösningar som skall spädas före användning kan innebära risk, eftersom till exempel hög halt etanol eller jodföreningar kan ingå.

Vad händer om man råkar svälja Flux?

Vad händer om man sväljer ner Flux? När en vuxen sköljer med 10 ml lösning i en minut säger man att man oavsiktligt sväljer ner eller behåller (på slemhinnor och tungan) ca 10% av lösningen. Detta motsvarar cirka 0,9 mg med en 0,2% NaF-lösning och en så låg dos har ingen toxisk effekt.

När tar man Flux?

Om du sköljer munnen med vatten efter tandborstningen så sköljer du även bort mycket av fluoret som behövs för att skydda dina tänder. Om du absolut vill skölja efteråt så använd munskölj som innehåller fluor i rätt koncentration (0,2% NaF).

Kan man dricka Flux?

Fluorskölj förekommer i flera olika koncentrationer. Det är ofarligt att dricka upp till ½ dl av lösningen som innehåller 0,2% natriumfluorid eller 2 dl av den som innehåller 0,05%.

Är det alkohol i Flux?

Flux – mot dålig andedräkt och torr mun Alla produkter är utvecklade tillsammans med svensk tandvård och är helt fria från alkohol. Flux-produkterna är inte testade på djur och innehåller inte heller ingredienser av animaliskt ursprung. Flux rekommenderas ofta av tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor.

Hur använder man Flux munskölj?

Munskölj är avsedd att rengöra munnen från bakterier och anses vara ett komplement i upprätthållandet av god munhygien. Även om du använder munskölj bör du fortsätta att borsta och rengöra tänderna som rekommenderat eftersom munskölj inte ersätter daglig tandborstning.

När ska man ta munskölj?

Därför ska du inte använda munskölj i samband med tandborstningsrutinen om du vill ha en effektiv verkan av tandkrämen, eftersom det späder fluoridkoncentration. Det rekommenderas därför att munsköljning sker vid en tidpunkt mellan de två dagliga tandborstningarna.

Share this post