Blogga

Hur skoter man ett banantrad?

Hur sköter man ett bananträd?

Bananplantan behöver stå relativt varmt, ca 18 grader vore toppen. Mycket ljus vill den också ha, gärna en lysrörsarmatur ovanpå, som är tänd ca 12-13 timmar/dygn. Duscha bladen varje dag, helst med regnvatten, och vattna när det behövs men inte lika mycket som under sommaren. Ingen gödning under vintern.

Hur högt blir ett bananträd?

Bananplantan blir mellan fyra och tio meter hög, den blommar och bär frukt inom ett år. Bananerna växer på en bananstock som kan bära upp till 200 bananer, de växer i grupper som kallas händer. Plantan växer på båda sidorna om ekvatorn i subtropiska och tropiska områden.

Hur ser bananträd ut?

Bananträd eller bananer är fleråriga örtartade växter av släktet Musa. Vid första anblicken är det lätt att förväxla dem med palmer, men de har verkligen inget att göra med det, eftersom bananträd inte har en stam. Det som verkar vara en stam är faktiskt en pseudostam som består av tätt packade bladmantlar.

Hur lång tid tar det för en Bananplanta att växa upp?

När bananerna har växt sig tillräckligt stora så hugger man ner bananstocken. Då är bananerna fortfarande gröna och omogna. Bananplantorna växer fort, på nio månader kan själva plantorna bli omkring fyra meter.

Kan man så bananer?

Så frön själv från köpefrukt (Torka fröna lätt, så på vårkanten i söderfönster). Ställ en avkapad petflaska över krukan så blir det varmt och fuktigt. När plantan blir större: Ljust och varmt eller mörkt och svalt. Spraya med vatten ofta, men ta det lugnt med vattnandet, plantan ska aldrig stå i vatten!

Hur snabbt växer ett bananträd?

På bilden ser man en som mäter om bananerna har blivit tillräckligt stora. När bananerna har växt sig tillräckligt stora så hugger man ner bananstocken. Då är bananerna fortfarande gröna och omogna. Bananplantorna växer fort, på nio månader kan själva plantorna bli omkring fyra meter.

Finns det blåa bananer?

Den blå bananen, även kallad blue java, har ett blått skal när frukten är omogen. När den blå javan sedan mognar blir dock skalet gult som på vanliga bananer. Den blå javan odlas förutom i Asien och Centralamerika, som den vanliga bananen, också mycket på Hawaii och kallas ibland också för Hawaiian banana.

Var växer röda bananer?

Frukterna växer i klasar som hänger från toppen av plantan….Export och import.

Land Miljoner ton Procent av världens totala produktion
Produktion
Indien 29.7 20%
Uganda 11.1 8%
Kina 10.7 7%

Share this post