Trendig

Vad gor man med en hast som bits?

Vad gör man med en häst som bits?

Var hela tiden beredd på att blockera om hästen försöker bita dig men slå inte, bara blockera lugnt och bestämt. Det här har gått överstyr och blivit farligt.

När fäller hästen Sommarpäls?

Sommarpälsen fäller ut på hösten och man ser mycket korta strån i borsten vid ryktning under sensommar och tidig höst. På vintern har hästen två olika lager av päls.

Varför grimskaft med kedja?

När du ska tävla och/eller vill ha extra kontroll kan ett grimskaft med kedja vara en bra idé då det ge dig mer kontroll över en busig häst. Vi har ett stort sortiment av “vanliga” grimskaft som passar för vardagliga sysslor såsom att släppa in och ut ur hagen.

Är hästar Kittliga?

Självklart finns det hästar som är kittliga, har aldrig påstått annat. Däremot har jag av mkt duktiga massörer lärt mig att det ofta kan bero på att hästen har ont någonstans!

Hur länge tar byta Sommarpäls häst?

I januari-februari börjar hästarna att sätta sin sommarpäls. Pälsbytet ökar hästens behov av framför allt protein. Har du en balanserad foderstat under hösten så bör du nu öka mängden protein i foderstaten. Hästen prioriterar pälssättningen framför att sätta muskler och hull.

När byter hästen päls?

Studier visar att pälsbytet sätter igång ca 5-8 veckor efter solståndet, vilket innebär att de flesta hästarna redan börjar sätta sin vinterpäls i augusti. Hur lång tid det tar för hästen att byta päls varierar och beror på många olika faktorer såsom ras, hälsostatus, foderstat samt ålder.

Hur får man en häst att sluta bitas?

Tricket är att vara snabb så att hästen associerar överraskningen (sparken på frambenet) med ansträngningen i att bita. Genom att överraska hästen samtidigt som du låtsas som ingenting kan du få din häst att sluta bitas.

När en häst stegrar?

När hästen stegrar sig är det viktigaste att minska risken för att hästen stegrar för högt, tappar balansen och slår runt. Därför är det superviktigt att inte dra hästen i munnen! Ryttaren ska istället luta sig framåt och lägga armarna runt hästens hals.

När en häst börjar bocka?

Hästen bockar för att något är obekvämt/ovant Om din häst är ovan att ha t ex. ländtäcke, att du har en stor läskig jacka eller om ni rider i en ny sadel kan hästen bocka för att det är något nytt på ryggen. Om din häst tycker att något är ovant är det bäst att bara ge hästen lite tid att vänja sig.

Share this post