Allmänning

Vad far man jaga med klass 4 vapen?

Vad får man jaga med klass 4 vapen?

Med klass 4 får du bara jaga en del mindre viltarter som mård, mink, iller, vildkanin, bisam, ripa, järpe, duva, måsfågel, björktrast, kråkfågel utom korp, samt en del andra arter som saknar jaktlig betydelse.

Vad krävs för att ta jägarexamen?

Du behöver ta jägarexamen En komplett jägarexamen består av ett teoretiskt prov och tre praktiska delprov; hagelgevärsprov, grundprov kulgevär samt högviltsprov för kulgevär. En komplett examen ger behörighet för samtliga för jakt i Sverige godkända vapentyper.

Vad gäller för Lånelicens?

Exempel: Vill en person låna ett kulgevär klass 1 så krävs det att personen själv innehar licens för kulgevär klass 1 eller fått tillstånd från Polisen om att låna ett kulgevär klass 1. I båda fallen så krävs det att man får en vapenlånehandling från långivaren. Det finns att skriva ut från Polisens hemsida.

Vilka djur får man jaga med 22lr?

22lr får du jaga en del mindre vilt som till exempel kråka, duva, vildkanin, bisam, mink, ripa och mård – men vanligast är 22lr ammunition till övningsskytte och sportskytte. .

Hur gammal måste man vara för att få jaga?

För att jaga storvilt under uppsikt måste man fylla 16 det året och det år man fyller 18 får man även jaga storvilt självständigt.

Vad gäller vid utlåning av vapen?

Utlåning av skjutvapen får inte ske utan polismyndighetens medgivande till den som har fått skjutvapen förklarat förverkar eller tillstånd till innehav av skjutvapen återkallat. Inte heller får utlåning ske till den som kan antagas komma att missbruka vapnet.

Hur länge kan man ha Lånelicens?

Vid självständig utlåning behöver utlånaren inte vara närvarande, men låntagaren måste antingen ha ett särskilt tillstånd från polisen eller en egen licens för samma typ av vapen. Utlånaren måste också skriva på en vapenlånehandling som låntagaren ska medföra. Ett självständigt lån får uppgå till maximalt två veckor.

Hur fungerar det med Inköpstillstånd för vapen?

Om du inte vet exakt vilket vapen du ska köpa så kan du söka vad man kallar ett inköpstillstånd. Det är samma blankett men man fyller inte i tillverkningsnummer, ibland inte heller fabrikat. Kaliber måste man dock bestämma sig för även om det kan gå att ändra i efterhand så länge det är i samma kulvapenklass.

https://www.youtube.com/watch?v=Jmnqz25LlBQ

Share this post