Populära

Finns Zingo i USA?

Finns Zingo i USA?

Zingo är en svensk läskedryck som introducerades hösten 1962 av Apotekarnes. Idag produceras drycken av Carlsberg Sverige….Zingo[redigera | redigera wikitext]

Zingo i 1,5 liters plastflaskor på en butikshylla.
Smak Apelsin
Varianter Zingo tropisk Zingo sorbet
Övrig information

Vilka drycker finns det?

Lista över drycker

  • Alkoholhaltiga (se även alkoholdryck) Alkoläsk. Cider. Cognac. Likör. Mjöd. Spritdryck. Svagdricka. Vin. Whisky. Öl.
  • Fruktbaserade. Juice. Kokosmjölk. Lemonad. Must. Nektar. Saft.
  • Kaffe.
  • Kolsyrade. Läsk.
  • Mejeridrycker. Choklad. Milkshake. Mjölk. Pucko. Smoothie. Ayran.
  • Te.
  • Vatten. Kranvatten. Källvatten. Mineralvatten.

Har Zingo fruktkött?

Zingo Tropisk har en läskande och söt smak av apelsin, passionsfrukt och persika som för tankarna till sommar, solsken och solmogen frukt. Den har ett högt fruktjuiceinnehåll 8% och innehåller enbart naturliga smaker.

Är Zingo svenskt?

Zingo är en svensk läskklassiker sedan 1950-talet. När Zingo lanserades kallades den ursprungligen Ingo-läsk, uppkallad efter boxaren och legenden Ingemar ”Ingo” Johansson. Drycken döptes sedan om till Zingo. Zingo hade från början slogan ”försvinnande gott”.

Varför heter det läskedryck?

Ordet läsk kommer från den äldre tyskans leschen (löschen) som betyder släcka. Läskens utveckling i Sverige var under 1800-talet starkt förknippad med apotekarrörelsen. 1835 serverade förmodligen apotekaren Fredrik Kjernander den första kolsyrande läsken i Sverige på sitt försäljningsställe på Djurgården.

Hur mycket socker är det i en Zingo?

Ingredienser

Energi 11.1kJ 2.6kcal
varav sockerarter 0.41g
Fett 0.01g
varav mättat fett 0g
Motsvarande salt 0g

Vilka drycker finns det alkohol?

Denna kategori omfattar alla alkoholdrycker som inte kan definieras som vin, öl eller andra jästa alkoholdrycker. Exempel på spritdrycker är brännvin, calvados, gin, likör, konjak, rom, vodka, whisky och blanddrycker där spritdryck ingår.

När släpptes Zingo?

Zingo är en svensk klassiker som är älskad av barn i alla åldrar sedan den introducerades på 1950-talet. När Zingo lanserades kallades den ursprungligen Ingo-läsk, uppkallad efter boxaren och legenden Ingemar ”Ingo” Johansson. Drycken döptes sedan om till Zingo.

När grundades Zingo?

Zingo är en svensk läskedryck som introducerades på 1950-talet av Apotekarnes, under namnet Ingo-läsk. Nuvarande namn kom 1962. Idag produceras drycken av Carlsberg.

När kom Zingo choklad?

Varumärket Zingo kom på marknaden första gången 1962. Förutom Zingo Apelsin fanns på 70-talet udda smaker som Zingo Choklad och Zingo Banan. De försvann snabbt men än idag lever ryktet om Zingo Choklad kvar. Nu till våren 2013 kan alla Zingo-älskare se fram emot premiären av den nya smaken Zingo Tropical.

Share this post