Populära

Vad ar Klarnas affarside?

Vad är Klarnas affärside?

Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth och Victor Jacobsson startade Klarna tillsammans 2005. På åtta år har de förvandlat sin idé, om betalning via faktura vid näthandel, till ett multinationellt företag.

Vad heter Klarnas grundare?

Sebastian Siemiatkowski
Niklas Adalberth
Klarna/Grundare

Hur länge har Klarna funnits?

Klarna är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn och som har funnits sedan 2005. Klarna tillhandahåller betalningslösningar för e-handel.

Är Klarna svenskt?

Berättelsen om uppstickarbolaget Klarna har blivit en symbol för det nya svenska näringslivet. Här är betalbolagets historia, från Handelshögskolan i Stockholm via interna maktspel och mediestormar och ut i Europa till dagens 45 miljoner slutkunder.

Hur investerar man i Klarna?

Olika sätt att investera i Klarna Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Du kan även investera direkt i bolag som till jobbar direkt med Klarna på ett eller annat sätt.

Hur går det för Klarna?

Klarna växer med 38 procent – men gör förlust på 7,1 miljarder. Klarna gör ett minusresultat om 7,1 miljarder kronor under 2021, varav drygt hälften utgörs av kreditförluster. Intäkterna växte med 38 procent i fjol till 13,75 miljarder kronor, vilket innebär att bolaget behåller ungefär samma tillväxttakt som året före …

Vart grundades Klarna?

2005, StockholmKlarna / Grundades

Varför grundades Klarna?

Klarna grundades i Stockholm 2005, med målet att göra det enklare för människor att handla på nätet.

Vad är Klarna värt?

Nu väntas Sebastian Siemiatkowskis bank, med intäkter på 10 miljarder 2020, bli mer värt än börsnoterade Spotify, som i fjol hade åtta gånger så höga intäkter. Givet att SvD:s uppgifter, som även Dagens Industri har publicerat, är korrekta landar Klarnas nya värdering på omkring 400 miljarder kronor.

I vilka länder finns Klarna?

Klarna Checkout är tillgängligt i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Storbritannien och USA. Klarnas betalningsmetoder som fristående produkter är tillgängliga i: Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Storbritannien och USA.

Vilket land kommer Klarna ifrån?

Klarna

Typ Publikt aktiebolag
Huvudkontor Stockholm, Sverige
Nyckelpersoner Jon Kamaluddin Styrelseordförande Sebastian Siemiatkowski Koncernchef VD
Bransch Affärsbank Finansförmedling Fintech
Historia

Var kan man köpa Klarna-aktier?

Ett annat alternativ för att få tag i Klarna-aktier är den så kallade gråhandeln som innebär att ett onoterat bolags aktier handlas utanför en marknadsplats, men med hjälp av mäklare, till exempel hos mäklarfirmor som Pareto. Den som går genom en mäklarfirma får dock många gånger betala omkring 2–5 procent i avgifter.

Share this post