Frågor

Ar studsmatta bra for barn?

Är studsmatta bra för barn?

Att hoppa studsmatta är inte bara roligt – det aktiverar barnen och ger muskelträning, bättre balans och ökad benmassa. Man ska som förälder dock vara medveten om riskerna och att hålla uppsikt över studsmattan är en bra start, men räcker inte hela vägen.

Hur stor studsmatta för två barn?

Hur stor studsmatta du ska köpa beror såklart på hur mycket plats du har i trädgården eller på den plats din studsmatta ska stå. Studsmattan bör placeras på en jämn gräsyta utan hinder runt omkring. Ju större hoppytan är, ju bättre är det att hoppa och desto tryggare känner man sig på studsmattan.

Hur många barn på en studsmatta?

– Små barn löper stor risk att bli skadade när de hoppar med större barn, de väger mindre och har inte ett lika utvecklat balanssinne. Det ska därför aldrig vara fler än två barn på studsmattan samtidigt och barnen som hoppar bör vara i ungefär samma ålder.

Varför inga skor i studsmatta?

Ett barn som ramlar och glider in under en hoppande vuxen är inget vinnande koncept. Inga skor på studsmattan! Inga leksaker eller andra föremål på studsmattan! Det kan ge svåra skador om man landar olyckligt på dem, vilket inte alls är ovanligt.

Vilka muskler använder man när man hoppar studsmatta?

Studsmatta – både leksak och träningsmaskin Balans, rytmik, benstyrka och magmuskler varvas med konditionsträning i en skonsam och allsidig träningsform som dessutom är riktigt bra för den psykiska hälsan och samarbetsförmågan.

Hur många kalorier bränner man när man hoppar studsmatta?

Så här mycket förbränner du på olika träning!

Aktivitet 30 min Kcal 30 min Antal steg
Hoppa studsmatta, medel 210 4200
Hoppa studsmatta, tuff 315 6300
Inlines, lätt 150 3000
Inlines, medel 240 4800

Hur många skadar sig på studsmatta?

Var tredje barn skadar sig på något sätt när de hoppar studsmatta. Varje år är det 6 000 barn som uppsöker sjukhus, för att de skadat sig när de hoppat, enligt Alexandra Gahnström, barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa. – Det kan röra sig om stukningar, överansträngningar och frakturer i fingrar och handleder.

Hur många barn på studsmatta?

Hur stor är världens största studsmatta?

Trekkrunner 4,27m Pro är den största och mest påkostade studsmattan från Trekkrunner, vilket avspeglas i en hög säkerhet och en relativt god byggkvalitet.

Hur många får hoppa på en studsmatta?

Reglerna ska gälla för alla som hoppar, både kompisar och vuxna. Max 2 personer på studsmattan. Max två personer på studsmattan. Två vana hoppare som håller ögonkontakt kan hoppa säkert på mattan.

https://www.youtube.com/watch?v=YO8AGZBM_Rs

Share this post