Frågor

Vad betyder ordet slanten?

Vad betyder ordet slänten?

Ordet slänt är en synonym till backe och backsluttning och kan bland annat beskrivas som ”sluttning”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av slänt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder slanten?

Slant betyder i stort sett samma sak som mynt. Även dåtidsform för slinta.

Vad betyder slinta?

slinta i ordbok från 1870 Betydelse: Halka eller falla till följe af ostadigt fotfäste.

Vad betyder ordet stund?

Ordet stund är en synonym till tag och tillfälle och kan bland annat beskrivas som ”ganska kort tidsrymd”. Ordet används i uttrycket ”i sista stund” som betyder ”när det nästan är för sent”.

Vad betyder greja?

Greja betyder ungefär detsamma som stöka.

Vad är avbrott?

Ordet avbrott är en synonym till paus och rast och kan bland annat beskrivas som ”stopp, uppehåll”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avbrott samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur böjer man slinta?

slinta, för att ta ett annat verb med i i grundformen, böjs väl av de flesta slinta, slant, slintat. Också formen slintade i preteritum är fullt användbar, medan knappast någon säger ”jag hade sluntit”.

Vad betyder om en liten stund?

Se nedan vad liten stund betyder och hur det används på svenska. Liten Stund betyder ungefär detsamma som ögonblick.

Hur lång tid är ett tag?

När min man säger ”jag sticker ut ett tag” innebär det att han återvänder efter 1–6 timmar. ”Ett tag” ingår i den asymmetriska, icke tidigare standardiserade tumstocken för tid. Det går 5 stunder på ett tag, 29 ögonblick på en stund och 3 grisblinkar på 1 ögonblick.

Vad betyder ordet innerligt?

Innerligt betyder i stort sett samma sak som hjärtlig.

Vad betyder avancemang?

Ordet avancemang är en synonym till framsteg och framgång och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att avancera”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avancemang samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är avbrott ibland?

Betydelse: Plötsligt upphörande eller hämmande af en verksamhet eller verkning. Betydelse: Skiljaktigt, olika förhållande; äfven synnerligen märkbar olikhet.

Share this post