Ny

Nar lamna in Arsmoms?

När lämna in Årsmoms?

Ni som redovisar moms en gång om året, som tidigare har redovisat årsmomsen i inkomstdeklarationen. Ni skall nu redovisa momsen i en skattedeklaration som skall skickas in 1 mån och 26 dagar efter bokslutsdatum. Detta gäller bokslut som slutar 2013-01-31 och framåt.

Hur länge kan man ändra momsdeklaration?

Man kan rätta en momsrapport upp till 6 år efter periodens slut. När du rapporterat in kommer Skatteverket sedan återkomma med ett beslut som antingen innebär att du ska betala in mer moms eller få tillbaka och när detta senast ska göras.

När Momsdeklarera enskild firma?

Se den 2 maj. AB/HB & enskild firma: Periodisk sammanställning för EU-moms. (Kvartal: jan, april, juli och okt) via e-tjänst.

När lämna in momsdeklaration enskild firma?

När du ska deklarera beror på hur du är registrerad….Kan jag ändra hur ofta jag ska lämna in momsdeklarationen?

Omsättning Möjliga redovisningsperioder
Högst 40 miljoner kr En gång var tredje månad eller varje månad
Högre än 40 miljoner kr Endast en gång i månaden

Kan man ändra momsdeklaration?

Du rättar enklast en momsdeklaration genom att logga in och göra en ny deklaration. Du ska göra om hela deklarationen, inte bara de uppgifter som har ändrats.

Kan man få tillbaka moms?

Du deklarerar den ingående och utgående momsen i din momsdeklaration. Om den ingående momsen är högre än den utgående har du moms att få tillbaka. I annat fall ska du betala in pengar. Om du har moms att betala ska momsen finnas hos Skatteverket senast samma dag som din momsdeklaration ska vara inlämnad.

Vad händer om man inte lämnar in momsdeklaration?

Sen moms- eller arbetsgivardeklaration, oavsett om endast en eller båda är försenade samtidigt, resulterar i en avgift på 625 kronor efter deklarationsdagen, samt 1 250 kronor efter föreläggande. Sen periodisk sammanställning slutar i en förseningsavgift på 1 250 kronor.

Vad händer om Momsdeklarationen lämnas för sent?

Däremot kan du åka på en förseningsavgift på 625 kr om du lämnar in din momsdeklaration någon dag för sent. Om Skatteverket hinner skicka ett övervägande om förseningsavgift kan du bemöta övervägandet skriftligen. Om din överklagan inte går igenom får du betala en förseningsavgift på 1 250 kr.

Share this post