Blogga

Hur far man bort urinvagsinfektion sjalv?

Hur får man bort urinvägsinfektion själv?

Vad kan jag göra själv?

  1. Dricka mer än vanligt.
  2. Hålla dig varm. Lägg en värmedyna eller vetekudde på nederdelen av magen där du har ont – det kan minska både smärtan och inflammationen.
  3. Använda receptfria värktabletter.

Vad hjälper snabbt mot urinvägsinfektion?

Huskurer och behandling du kan göra hemma

  • Drick mycket vatten.
  • Värme kan lindra smärta. Prova om en värmekudde känns lindrande.
  • Receptfria läkemedel som till exempel Ipren och Alvedon kan lindra smärtan snabbt.

Vad är bra att dricka mot urinvägsinfektion?

– Huskurerna vid urinvägsinfektion är som bekant många, och självklart ska du dricka tranbärsjuice, äta ananas och dricka citronvatten om det känns bra för dig! Det viktiga är att vara uppmärksam på symtomen och söka vård om det inte blir bättre.

Hur många dagar har man urinvägsinfektion?

Du kan få urinvägsinfektion om bakterier kommer in i urinröret och urinblåsan. Då kan du behöva kissa ofta och det kan svida. Besvären minskar oftast inom tre dagar och brukar försvinna inom en vecka.

Vad är äppelcidervinäger för magen?

Äppelcidervinäger är en gammal huskur som länge använts vid en mängd åkommor som övervikt, diabetes, högt blodsockret, surhet och toxiner. För magen kan den stödja matsmältningen och flera av de påstådda hälsoeffekterna har nu fått stöd i studier.

Hur ska du undvika urinvägsinfektion?

Vid första symptomen på urinvägsinfektion ska du börja dricka stor mängder vatten. Detta hjälper kroppen att spola ut infektionen. Håll dig dock borta från kaffe, läsk och alkohol då detta istället kan irritera urinvägarna. 2.

Kan Tranbärsjuice användas mot urinvägsinfektion?

Tranbärsjuice är en klassisk huskur mot urinvägsinfektion. Däremot måste du dricka tranbärsjuice i väldigt stora mängder för att få den effekt som du är ute efter. Därför finns det tranbärsextrakt i piller som du kan ta 2,5 gram två gånger om dagen.

Share this post