Trendig

Hur mycket kostar fyrhjulingar?

Hur mycket kostar fyrhjulingar?

Vad kostar en fyrhjuling? En ATV av sportmodell kostar i regel mellan 50 och 150 000 kr. Samma prisläge gäller för fyrhjulingar som man använder på arbetet, exempelvis vid skogsarbete. En fullutrustad fyrhjuling med en medelstor motor kostar cirka 100 000 kr.

Vart kan man köpa fyrhjulingar?

En fyrhjuling kan ha många användningsområden och här hittar du en för de flesta smaker och behov. Vi erbjuder fyrhjulingar från märken som Polaris, Honda och Can-Am och kan därtill stoltsera med ett av Sveriges bredaste utbud. En kraftfull 4 hjuling tar dig fram över både stock och blöt sten utan problem.

Vad kostar en ny fyrhjuling?

Kostnaden för en ny fyrhjuling ligger uppskattningsvis på 13 000 – 170 000 kronor i cirkapris. Det är med andra ord ett väldigt stort spann mellan priserna för en ny fyrhjuling. Flera faktorer påverkar priset, men framför allt är det kraften i motorn och prestandan som sänker eller ökar kostnaden.

Vad krävs för att köra fyrhjuling?

Du ska ha förarbevis för terränghjuling. För att ta ett förarbevis krävs att du har gått en utbildning hos en behörig utbildare samt genomfört ett godkänt kunskapsprov hos en behörig provförrättare. Om du har ett körkort eller traktorkort som är utfärdat före år 2000 får du också köra terränghjuling.

Vad är en ATV?

ATV står för All Terrain Vehicle och som ATV klassas de vanliga fyrhjulingarna.

Vilken registrering ATV?

En fyrhjuling som används på väg eller i terrängen ska vara registrerad och det krävs någon form av förarbehörighet. Små fyrhjulingar avsedda för barn är undantagna om de kan anses vara Lekfordon, annars gäller samma krav för dessa som för de större fordonen.

Vilken ATV till skogen?

För arbete i skog kan märken som Polaris och Artic Cat rekommenderas. En del menar även att Can-Am är ett bra val.

Vilken fyrhjuling är bäst i test?

Suzuki KingQuad 500 XP (Bäst i test – Bästa ATV 2022) CF Moto 1000 XC Fyrhjuling / ATV (Bästa fyrhjuling för skogsbruk) Suzuki KingQuad 750 XP Fyrhjuling 2021 (Lyxig ATV) Viarelli Agrezza 250cc (Billig fyrhjuling)

Vilken fyrhjuling får man köra med B-körkort?

Vägregistrerad ATV (fyrhjulig motorcykel ) Från och med den 13 januari 2013 krävs B-körkort för fyrhjuliga motorcyklar. (Men de som hade MC-behörighet innan det datumet, får fortsätta köra fyrhjuling). Hjälm är ett krav, liksom registrering av fordonet. – Registreringsskylt av MC-typ.

Hur fungerar en fyrhjuling?

Med fyrhjuling menas här ett fordon som föraren sitter grensle på och som har ett styre, en eventuell passagerare sitter bakom föraren. Mycket förenklat är all körning på barmark i terräng med motordrivna fordon förbjuden, även om de flesta fyrhjulingar är konstruerade för att klara terrängkörning.

Share this post