Frågor

Var kommer Trelleborgs vatten ifran?

Var kommer Trelleborgs vatten ifrån?

Vattnet i Trelleborgs kommun är grundvatten som härstammar från det vatten som regnade ner på jorden för cirka 40 år sedan. Under dessa 40 år har vattnet sakta trängt ner genom marken och renats, tills det fått de egenskaper det har idag. Detta vatten tas nu upp för att användas som dricksvatten.

Vilket pH värde ska vattnet ha?

Hårdheten mäts i tyska grader (dH), där 1–6 dH klassas som mjukt vatten, 6–10 är medelmjukt vatten och 10‑21 är hårt vatten. Dricksvatten ska ha ett pH-värde på mellan 7,0 och 9,0.

Vad betyder mg l?

Betyder milligram per liter och kan bytas mot ppm som betyder en miljondel (parts per million). 0,05 mg/l är ganska lite och om man jämför det med en sträcka så hade det varit en halv milimeter på en mil. En annan jämförelse är att 0,05 mg/l motsvarar en droppe i 1000 liter vatten.

Hur ofta testa vatten egen brunn?

Vi rekommenderar därför att man provtar sitt vatten minst vart tredje år. Om man har eller har haft problem med brunnsvattnet är det lämpligt att provta vattnet oftare. Är det fler än två fastigheter som är anslutna till samma vattentäkt bör brunnsvattnet provtas minst en gång per år.

Vad kostar en kubik vatten i Trelleborg?

Publicerad 2009-08-21 10:30

Årskostnad Literkostnad
Borås 4 683 3,1
Trelleborg 4 724 3,1
Gällivare 4 730 3,2
Vännäs 4 731 3,2

Kan man dricka vatten i Trelleborg?

Trelleborgs kommun rekommenderar samtliga boende inom Trelleborgs vattenförsörjningsområde att koka allt dricksvatten. Detta efter att provsvar på vattenprover under måndagen 25 oktober konstaterat otjänligt vatten på två platser i kommunen.

När ska man ta vattenprov?

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Som brunnsägare är du ansvarig för kvalitén på ditt dricksvatten. Rekommendation från Livsmedelsverket är att du testar ditt vatten minst vart tredje år eller när du uppmärksammar förändringar i vattnets lukt, färg och/eller smak.

Share this post