Ny

Vad betyder kalibrera dack?

Vad betyder kalibrera däck?

För att systemet för däcktrycksövervakningIndirect Tyre Pressure Monitoring System (ITPMS) ska fungera korrekt måste ett referensvärde för däcktrycket fastställas. Detta måste göras varje gång däcken byts eller däcktrycket ändras.

Hur kalibrerar man däcktryck Volvo?

Omkalibrering

  1. Stäng av motorn.
  2. Pumpa samtliga däck till önskat tryck enligt däcktrycksdekalen på förarsidans dörrstolpe (mellan fram- och bakdörr).
  3. Starta motorn och låt bilen stå still.
  4. Öppna menysystemet MY CAR och välj menyn Däckövervakning.
  5. Välj Kalibrera däcktryck och tryck OK.

Hur mycket luft i däcken Volvo V60?

Rekommenderat däcktryck för Volvo V60 D4 (AWD) 2018 Däcktryck till Volvo V60 D4 (AWD) 2018 med standarddäck 205/60R16 är 2,6 bar fram 2,6 bar bak Detta är rekommenderat eco däcktryck från biltillverkaren.

Hur fungerar en Däcktryckssensor?

Systemet för däcktrycksövervakning mäter skillnader i rotationshastighet mellan de olika hjulen genom ABS-systemet för att kunna avgöra om de har korrekt däcktryck. Om däcktrycket är för lågt, förändras däckets diameter och följaktligen dess rotationshastighet.

Hur lång tid tar det att spara däcktryck Volvo?

Lagring av nytt däcktryck utförs när bilen kör i en hastighet över 35 km/h (22 mph). Om bilens tändning stängs av innan nytt däcktryck har sparats så behöver proceduren utföras på nytt. Låt lagringen bli klar inom en och samma körcykel för att säkerställa att nytt däcktryck sparats på rätt sätt.

Hur mycket luft i vinterdäcken?

Vinterdäck behöver mer luft Det är viktigt att ta hänsyn till temperaturen när däcktrycket kontrolleras. När det gäller sommardäck så rekommenderar vi det däcktryck som biltillverkaren rekommenderar och på vinterdäck rekommenderar vi ett däcktryck som är 0,2 bar högre än på sommardäck.

Hur mycket luft i däcken XC60?

Rekommenderat däcktryck för Volvo XC60 D4 AWD 2016 Däcktryck till Volvo XC60 D4 AWD 2016 med standarddäck 235/60R18 är 2,7 bar fram och 2,7 bar bak i däcken. Detta är rekommenderat däcktryck från biltillverkaren.

Hur mycket sjunker däcktrycket på ett år?

Som en tumregel sjunker däcktrycket mellan 0,07 till 0,14 bar när temperaturen sjunker med 10 ° C.

Share this post