Ny

Vad gor lila ametist?

Vad gör lila ametist?

Ametisten är en relativt hård ädelsten som oftast är lila eller ljuslila till färgen. Namnet ametist kommer från grekiskan och betyder icke-berusad. Under antiken trodde man att det gick att undvika berusning genom dricka sitt vin i ett glas av ametist. Ametistens karaktäristiskt lila färg kommer från spår av järn.

Hur använder man en ametist?

Använd den i andliga ceremonier, vid healing eller i situationer när du vill tillkalla det högsta inom dig. Ametist sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametist är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing.

Vad betyder lila kristaller?

Indigo är också färgen på dömande och lång livslängd. Indigo färger och kristaller används för att balansera och stärka pannchakrat. Violetta ger dig intuition, förmågan att drömmar, magi, fantasiförmåga och lyx.

Varför dras jag till ametist?

Du dras till denna sten för att du söker trygghet svar på din intuition och utveckla din andliga kontakt.

Kan man rena ametist i vatten?

De kristaller som ej tål att renas i vatten kan du istället rena med hjälp av rökelse, jord, solljus eller månljus. Var försiktig med att lägga färgade kristaller i solljus då många kristaller bleks i solen som tex ametist och flourit.

Vad betyder lila sten?

Bär lila jade för att utveckla dina andliga förmågor. Jaspis påverkar baschakrat och ger dig balans, stillhet och trygghet i vardagen. Den skyddar oss vid resor och motverkar negativitet i vår omgivning. Jaspis påminner oss om att vi inte finns bara för vår egen skull.

Hur laddar man ametist?

Har du tillgång till ett kluster kan man lägga kristallen i/på den för att ladda den. Man kan också gräva ner sina stenar i jorden, eller lägga i rinnande vattendrag, mycket bra om stenarna är trötta och energin är trög eller låg. Lägg gärna de rena kristallerna på fönsterbrädan att laddas av sol/månljus.

Share this post