Ny

Vilka butiker tar emot Freja eID?

Vilka butiker tar emot Freja eID?

Följande ställen tar emot Frejas digitala ID-kort i butik: PostNord, ATG, Kronans Apotek, Apoteksgruppen. Visa ditt digitala ID-kort i Freja för att legitimera dig. Läs mer om denna funktion.

Är Freja eID giltig legitimation?

Freja eID är en kostnadsfri, statligt godkänd mobil e-legitimation. Freja eID kan användas som en fysisk legitimation i mobilen, för att lagra och visa Covidbevis, samt för att logga in till fler än 300+ tjänster online.

Kan man använda Freja eID i butiker?

Freja eID fungerar som vilken fysisk legitimation som helst, exempelvis ett körkort, och kan användas i butik. När användaren öppnar ID-skärmen i mobilen visas personnummer och foto (som kan läsas av manuellt) och det finns också en QR-kod att scanna av.

Kan man använda Freja eID i Ica?

Använda Freja eID som ett fysiskt ID-dokument Den första tjänsten där Freja eID kunde användas för fysisk identifiering var i ATG:s mer än 2000 butiker stora nätverk för att lägga spel och hämta vinster – det vill säga hos kedjor som ICA, Coop. Willys och en lång rad fristående butiker.

Kan man använda Freja eID på apotek?

Freja eID kommer dock att kunna användas i apoteken oavsett hur beställningen är gjord eller hur receptet är utfärdat. Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar: Freja handlar om att hjälpa våra användare och tjänster att interagera på ett säkert och friktionsfritt sätt.

Kan man ha både BankID och Freja?

Idag är det främst ett tjugotal kommuner i landet, Pensionsmyndigheten, 1177 Vårdguiden och Resurs Bank som erbjuder både Freja eID och BankID. Sannolikt kommer dock fler myndigheter och privata aktörer att ansluta sig till Freja eID med tiden.

Kan man använda Freja eID på ICA?

Kan man köpa Energidricka med Freja eID?

Ja, så länge du har ett svenskt personnummer och en giltig svensk ID-handling, exempelvis Skatteverkets ID-kort.

Share this post