Frågor

Vad betyder naiv svenska?

Vad betyder naiv svenska?

om person l. ngns sinnelag, handlingssätt o. d.: okonstlad, omedelbar; om person äv.: öppenhjärtig, troskyldig, oskuldsfull; rättfram; ursprunglig, ”osammansatt”; ofta (o. numera vanl.) med klandrande bibet.: alltför omedelbar, öppenhjärtig osv., barnslig, godtrogen, lättrogen; enfaldig; menlös.

Vad betyder naiv Wikipedia?

Naivism[redigera | redigera wikitext] Naivism är en riktning inom den moderna konsten som anknyter till barnens och folkkonstens naiva konstskapande. Naivismen bygger på att den utbildade konstnären vill återfå förmågan att betrakta världen genom barnets eller den oskolades ögon.

Hur är en person som är naiv?

Ordet naiv är en synonym till oskuldsfull och trohjärtad och kan bland annat beskrivas som ”som tänker som ett barn, barnslig”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av naiv samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder ordet opus?

Ett opus, som är latin för ”verk”, är ett verk eller ett betydelsefullt alster. Inom musiksammanhang förkortas vanligen op.. Inom den medeltida konsten betecknar det ett särskilt tekniskt förfarande inom arkitektur eller konstindustri, för att åstadkomma en dekorativ verkan.

Vad är godtrogen?

Betydelse: Som allt för mycket tror andra om godt.

Vad är en Longör?

Longör betyder ungefär detsamma som långtråkigt stycke.

Vad är en resenär?

Resenär betyder ungefär detsamma som passagerare.

Kan pressa ner priset?

Har du tur får du varan för det priset, annars har du en god utgångspunkt för att fortsätta prutandet. Stå sedan fast vid ditt ord. Om du lyckas pruta ner priset till det du sagt att du är beredd att betala bör du också göra det. Tips: Se prutandet som en del av köpprocessen, och kom ihåg att hålla god ton.

Vad betyder grundlurad?

Grundlurad kan beskrivas som ”helt lurad”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av grundlurad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder okonventionella och tvetydiga?

Se nedan vad okonventionell betyder och hur det används på svenska. Okonventionell betyder i stort sett samma sak som självständig. Person som är fri från konventionella uppfattningar eller obunden av konvenansens regler.

Share this post