Ny

Varfor ar det viktigt att vila mellan traningspassen?

Varför är det viktigt att vila mellan träningspassen?

Träna var tredje dag Du kan behöva vila ännu mer vid hårdare träning. Det finns en risk att dina muskler kan bli övertränade om du tränar samma muskler varje dag. Överträning innebär att musklerna inte återhämtar sig och utvecklas lika bra som om de hade fått vila mellan träningspassen.

Hur många övningar per pass?

Ett komplett pass, med 6 – 10 övningar för hela kroppen, behöver inte ta längre tid än 25 – 45 minuter inklusive 10 min uppvärmning. Starta gärna varje övning med att göra 10-15 repetitioner på cirka 60 procent av träningsvikten som specifik uppvärmning.

Hur ska man träna för maximal volym?

Det optimala intervallet för att uppnå maximal muskelvolym anses ligga mellan 7-15 reps. Du bör med andra ord inte gå över 15 repetitioner per set, däremot kan du minska antalet repetitioner, öka på vikten och köra fler set om du känner att det passar dig bättre.

Hur länge vila efter styrketräning?

– Man brukar säga att en muskelgrupp ska få 48 timmars vila. Det är bättre att träna måndag, onsdag och lördag än måndag, tisdag och onsdag. Då hinner kroppen och musklerna återhämta sig bättre.

Varför är det viktigt att återhämta sig efter träning?

Vid träning bryts kroppen ner och det är genom återhämtning som kroppen byggs upp igen. Kroppen blir starkare, effektivare och mer hållfast. Om kroppen däremot inte får tillräcklig återhämtning riskerar man att underprestera, bli sjuk eller skadad och risken för överträning ökar.

Hur ofta kan man träna benen?

Kör två till tre benpass i veckan. Dela upp dem, så att du kör fokus på framsida lår ena dagen, baksida och rumpa andra dagen. Du kan också köra ett pass med tyngre vikter och färre reps, och ett pass med lättare vikter men fler reps där du fokuserar på uthållighet. Chocka kroppen så att den inte vänjer sig.

Hur ska man träna för att få explosiva muskler?

Fotarbete

  1. Snabba sidhopp.
  2. Hoppa och rotera höften så att fötternas vinkel ändras.
  3. Hoppa på ena foten upp och ner på stället.
  4. Stå med extra brett mellan fötterna och hoppa isär och ihop med benen.
  5. Stå på ett ben, hoppa från sida till sida.
  6. Stå på ett ben, hoppa framåt och bakåt.
  7. Stå på ett ben, hoppa med rotation.

Hur länge ska man vila efter träning?

Share this post