Allmänning

Hur Finhackar man citrongras?

Hur Finhackar man citrongräs?

Använd citrongräs i allt från marinader till soppor, grytor och wokrätter. Skala bort de yttre torra bladen tills du kommer in till den mjukare kärnan. Krossa den lätt genom att slå på den med baksidan av ett knivblad. Den nedre vita delen av stammen kan du sedan hacka fint och använda i maten.

Är citrongräs flerårig?

Ett måste i asiatisk matlagning med sin milda citronsmak. Citrongräs är egentligen en flerårig ört men inte i vårt klimat då den är frostkänslig. Kan odlas i krukor i varmt och soligt läge utomhus för att plockas in i ett ljust förråd över vintern för förvaring.

Är citrongräs nyttigt?

Citrongräs har en positiv inverkan på det centrala nervsystemet och får hjärnan att slappna av. Gräsarten anses även vara blodtryckssänkande, är en antioxidant och antiinflammatorisk. Dessutom smakar den ljuvlig citrus!

Hur skörda citrongräs?

Skördas senast när stjälkbasen börjar svälla….Antal:

Portionsmängd: 75 frö
Höjd: 60 cm
Färg: Grön
Såtid: feb-april
Grotid: 10-40 dagar

Hur odlar man citrongräs?

SÅDD: Så grunt inomhus och plantera ut i näringsrik och fuktighetshållande jord när all frostrisk är över, gärna i växthus och gärna i en nergrävd kruka som lätt kan tas in över vintern. Fröna gror ojämnt, så låt inte sådden torka ut. Temperaturen under odlingen bör inte understiga 13 grader.

Hur ersätta citrongräs?

Om man inte har tillgång till färskt citrongräs, kan man ersätta detta med torkade stjälkar (som tas ur maträtten innan den serveras), eller citrongräs i pulverform. Även tunt skalade citronskal kan användas.

Var köper man citrongräs?

Citrongräs 50g Klass 1 ICA | Handla online från din lokala ICA-butik.

Hur sköter man citrongräs?

Citrongräs

  1. Citrongräs Cymbopogon citratus.
  2. Beskrivning: Citrongräs är flerårig men är inte vinterhärdig i vårt klimat.
  3. Växtplats/odlingstips: Kan odlas i kruka inomhus eller i växthus med mycket sol och värme, aldrig under 13 grader.
  4. Skörd och användning: Citrongräs används som krydda för att ge citronsmak.

När så citrongräs?

Odlingstips & råd: Så inomhus i feb-april. Sätt 5-10 frö per kruka, krukan fylles med 2/3 planteringsjord i botten och 1/3 såjord överst. Täck sådden med genomskinlig plast med lufthål i eller låt stå i litet drivhus. Håll kring 18-24 grader tills fröerna grott.

Vart hittar man citrongräs?

Share this post