Allmänning

Nar kravs tillstand for brandfarliga varor?

När krävs tillstånd för brandfarliga varor?

Tillstånd krävs för brandfarliga varor i större mängd än: 100 liter brandfarlig vätska med en flampunkt på högst 60 grader Celsius till exempel rödsprit, teknisk sprit.

När krävs Kemikalieskåp?

Om kemikalierna inte är brandfarliga räcker det med ett skåp som innehåller ett tråg för uppsamling vid spill, samt en ventilation för att eliminera skadliga ångor som är farliga vid inandning eller skapar en explosionsrisk. Förvarar ni brandfarliga produkter? Då krävs det ett brandsäkert kemikalieskåp.

Varför bör man inte förvara oxiderande ämnen i plastförpackningar?

Förpackningar som har innehållit farliga kemiska ämnen och produkter ska ibland hanteras som farligt avfall. Det gäller förpackningar som har innehållit kemiska ämnen och produkter klassade som: mycket giftiga – märkta med dödskalle.

Vem ska ha tillstånd för brandfarlig vara?

2.1 Vem ska ha tillståndet? Det är den som hanterar de brandfarliga varorna som ska ha tillstånd. Det är den totala mängden som en verksamhet hanterar på en plats som avgör om hanteringen är tillståndspliktig eller inte.

När ställs det krav på att det finns en föreståndare brandfarlig vara?

När behövs föreståndare? En verksamhet som är tillståndpliktig1 för sin hantering av brandfarlig vara ska ha en eller flera personer utsedda till föreståndare2. Det är den som är tillståndshavare som ska utse föreståndare, dvs. VD eller annan person med befogenhet att utse föreståndare för verksamheten.

Hur ska kemiska produkter förvaras?

Där kemiska riskkällor förvaras gäller Förvaringsskåp och förråd inomhus ska ha fläktstyrd ventilation när hälsofarliga gaser eller ångor kan avges från förpackningarna. Behållare ska förvaras åtskilda om de innehåller ämnen som tillsammans kan orsaka ökad risk. Kontrollera regelbundet att behållarna inte läcker.

När skall man sätta upp skylt vid hantering av kemiska produkter?

Alla farliga kemiska produkter, exempelvis tändvätska, diskmedel, tvättmedel, propplösare, bekämpningsmedel och sådant, ska innehålla varningsmärkning och information på produktens förpackning om hur du ska kunna använda produkten på ett säkert sätt.

Var finner ni information om regler för och förvaring av kemikalier på byggarbetsplatsen?

Bestämmelser om förvaring av farliga kemiska produkter finns i Kemikalieinspektionens föreskrifter (KIFS 2017:7) om kemiska produkter och biotekniska organismer. Hälsofarliga kemiska produkter ska förvaras så att de är svåråtkomliga för små barn och väl avskilda från livsmedel.

Hur ska väteperoxid förvaras?

Väteperoxidflaskor förvaras väl tillslutna i torrt, svalt, mörkt, ventilerat och brandtekniskt avskilt utrymme. Utrymmena ska vara tydligt uppmärkta. Väteperoxid får inte förvaras tillsammans med andra kemikalier eller brännbara material.

Share this post