Allmänning

Varfor ska man anvanda munskolj?

Varför ska man använda munskölj?

Munskölj tar bort dålig andedräkt En av de vanligaste anledningarna till att använda munskölj är att ta bort dålig andedräkt. Men dålig andedräkt from exempelvis mat kommer ifrån dina lungor och tandsköljning kan på så vis endast tillfälligt ta bort dålig andedräkt. Dessutom kan saliv orsaka dålig andedräkt.

Är fluor bra eller dåligt?

Fluoret stärker tanden och gör den mer motståndskraftig mot kariesangrepp. För att skydda tänderna mot karies är det viktigt att tillföra fluor direkt på tanden eftersom det är den lokala effekten på tandytan som är viktig, exempelvis genom tandborstning med fluoridtandkräm.

Vilken munskölj ska man ha?

Skölj mot muntorrhet brukar oftast vara motsvarande fluorskölj men med ämnen som stimulerar salivproduktionen och har en smörjande effekt för att lindra muntorrheten. Det finns flera produkter för muntorrhet – bland annat geler, tabletter och sprayer. Dessa munskölj innehåller även fluor.

Hur länge ska man skölja med fluor?

En högre koncentration av fluor i lösningen har bättre effekt än en lägre. Sköljtiden. 1 minut rekommenderas och det är viktigt att man sköljer på ett sådant sätt att lösningen når alla tandytor.

Är Flux bakteriedödande?

Flux Klorhexidin är en uppfriskande munskölj som verkar bakteriedödande och kariesförebyggande. Innehåller 0,12% klorhexidin och 0,2% natriumfluorid. Kan användas dagligen i 10-14 dagar utan kontakt med tandläkare.

Hur ofta kom fluortanten?

På 1960-talet gjorde fluortanten entré i de svenska skolorna. Fram till 90-talet var två minuters floursköljning obligatoriskt i de svenska skolorna varje eller varannan vecka. Retro Hon kom som ett munväder med vita plastmuggar i en bricka i näven.

Hur mycket fluor i Flux?

Innehåller 0,2 % NaF (fluor). Flux är utvecklad i nära samarbete med svenska tandläkare och bär Tandläkarförbundets rekommendationssymbol.

Share this post