Frågor

Nar ska man betala tull?

När ska man betala tull?

Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad. Tullavgiften är densamma i hela EU, och tumregeln är att du ska betala tull om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde av mer än 1 600 kronor.

Är det tull på varor från Norge?

Sverige och Norge har ett intensivt utbyte av både varor och tjänster. Norge är ett EES-land vilket innebär att EU-länder behöver betala tull i Norge för de allra flesta varor. EES-avtalet innebär också att Norge följer EU:s regler när det kommer till fri rörlighet från Norge till EU-länder.

Hur mycket kostar tull från Aliexpress?

För vissa varor, exempelvis kosttillskott, finns särskilda regler som gör att tull ska betalas även om värdet är under 1 600 kronor. I dessa fall måste PostNord upprätta både en moms- och en tulldeklaration. Avgiften för denna hantering är 125 kr inklusive moms.

Är det moms på varor från Norge?

När du köper varor från länder utanför EU kallas det för import. Om du är momsregistrerad och importerar varor till din verksamhet i Sverige ska du i regel redovisa svensk moms på importen i din momsdeklaration.

Måste man betala moms från Norge?

När du importerar en vara behöver du betala moms, så kallad importmoms. Du som är momsregistrerad betalar momsen till Skatteverket. Du som inte är momsregistrerad betalar till Tullverket. Momsen är 25 procent för de flesta varor.

Vad kostar tull och moms?

När du beställer varor från vissa webbutiker betalar du momsen redan vid köptillfället (endast möjligt om värdet på varorna inte överstiger 1 600 kronor). Då betalar du inte tull eller moms när varan kommer till Sverige. Om du saknar ditt paket ska du kontakta transportföretaget som hanterar och levererar ditt paket.

Hur mycket är tullavgiften från Kina?

För varor som kommer från Kina (och andra länder utanför EU) med ett värde under 1 500 kronor blir administrationsavgiften 75 kronor, utöver den moms som också ska betalas för varan. Vid ett värde över 1 500 kronor blir administrationsavgiften 125 kronor.

Får man tull på AliExpress?

Under våren 2018 införde Postnord nya tullavgifter på produkter beställda via AliExpress. Denna åtgärd var tänkt att minska införseln av billiga varor från Kina.

Hur mycket kostar det att beställa från AliExpress?

Share this post