Rekommendationer

Finns det yttrandefrihet i USA?

Finns det yttrandefrihet i USA?

I huvudsak är USA en stabil demokratisk rättsstat med regelbundna val och starkt skydd för press- och yttrandefrihet.

Är det demokrati i Pakistan?

Samhälle och politik Pakistan har varit en parlamentarisk demokrati sedan 2010. Tidigare har landet haft flera perioder av militärdiktatur och autoritära presidenter med stor makt.

Är Kanada demokrati?

Kanada är en parlamentarisk demokrati inom det brittiska samväldet. Statschef är Drottning Elisabeth II, och hon utser på förslag av Kanadas premiärminister en generalguvernör att representera henne. Generalguvernören har i huvudsak ceremoniella uppgifter, men kan spela en aktiv roll i samband med regeringsskiften.

Vilka länder har inte yttrandefrihet?

Den allra största graden av pressfrihet i Europa finns i Norge, Finland, Danmark, Sverige och Nederländerna. Endast sju EU-länder har det högsta betyget ”bra situation” vilket är ungefär en fjärdjedel av medlemsländerna.

När blev Kanada demokratiskt?

Kanada är en federation som består av tio provinser och tre territorier. Genom British North America Act 1867 blev Kanada en parlamentarisk demokrati och har idag drottning Elizabeth II som statsöverhuvud och hon representeras i landet av Kanadas generalguvernör.

Vad har Kanada för statsskick?

Federation
Konstitutionell monarkiparlamentarisk demokrati
Kanada/Statsskick

Har Tyskland yttrandefrihet?

Tyskland räknas som en av de mest utvecklade demokratierna i världen. Medborgerliga och politiska rättigheter skyddas i grundlagen och respekteras även i praktiken. Medierna har en oberoende ställning och kan verka fritt, liksom domstolarna i landet medan föreningslivet blomstrar.

Har Kina yttrandefrihet?

Den kinesiska konstitutionen garanterar allmän åsikts-, yttrande-, tryck-, förenings-, mötes-, demonstrations- och religionsfrihet. I praktiken är dock samtliga friheter inskränkta i varierande grad. Särskilt förenings-, informations- och yttrandefriheten samt minoriteters rättigheter har försämrats de senaste åren.

Share this post