Allmänning

Hur kallt kan man ha hemma?

Hur kallt kan man ha hemma?

18 grader: Lägsta tillåtna lufttemperatur. 20 grader: Lägsta temperatur för känsliga grupper. 20-23 grader: Rekommenderad temperatur. 22-24 grader: Rekommenderade temperatur för känsliga grupper.

Vilka utrymmen ställer BBR krav på termisk klimatet?

Kravet på termisk komfort gäller bara för vistelsezonen i rum eller avskiljbara delar av rum där människor vistas mer än tillfälligt. I övriga utrymmen gäller att ett lämpligt termiskt klimat ska upprätthållas med tanke på avsedd användning. Byggnader ska utformas så att tillfredsställande termiskt klimat kan erhållas.

Vad finns det för krav i BBR på termiskt klimat?

Även vindhastigheten kan påverka det termiska klimatet. I BBR ställs krav på att en byggnad ska utformas så att den rik- tade operativa temperaturen ska kunna vara 18 °C eller högre i bostads- och arbetsrum och 20 °C eller högre i hygienrum samt i vårdlokaler.

Vilken BBR gäller?

BBR ändrades den 1 september 2020 genom BFS 2020:4 (BBR 29). Du kan läsa om ändringarna i ”Relaterad information”. I illustrationen av BBR anges heldragna och streckade pilar för de olika utgåvorna av BBR. Pilarna anger under vilken tidsperiod respektive utgåva kan eller kunde tillämpas.

Kan man sola i 20 grader?

Om temperaturen 18-20 grader är angiven som dygnsmedeltemperatur så är det sommar.

Är 20 grader varmt vatten?

Behöver jag tillägga att det vid vattnet oftast är 5-10 grader lägre temperatur än det är i stan. För mig är det ytterligare ett tecken på att vi egentligen tycker samma sak: 20-25 grader, solsken och en svag till måttlig vind är perfekt när man är på semester (vare sig man är i stan eller vid stranden).

Finns det en app som mäter temperatur?

Smart termometer En av de mest populära apparna på Android för att mäta temperatur, som har ett mycket intuitivt och bekvämt att använda gränssnitt.

Share this post