Ny

Vad ar motsatsen till noggrann?

Vad är motsatsen till noggrann?

Ordet noggrann är en synonym till omsorgsfull och ordentlig och kan bland annat beskrivas som ”grundlig, omsorgsfull”. Ordet är motsatsen till slarvig.

Vad är motsatsen till ansvar?

Ansvarsfull kan bland annat beskrivas som ”som känner eller innebär ansvar”. Ordet är motsatsen till ansvarslös.

Hur skrivs noggrant?

Anledningen till att många stavar fel på ordet noggrann, är förmodligen att man skriver som det uttalas. När någon uttalar ordet låter det som det bara ska vara ett ”g” i mitten av ordet, men det ska alltså vara två ”g” i mitten av ordet noggrann.

Har skamfilat rykte synonym?

Ordet skamfilad är synonymt med medfaren och kan beskrivas som ”illa tilltygad, förstörd”.

Vad betyder att ansvara?

Du förväntas till exempel att ta ansvar för skolan och ta ansvar för att hålla koll på dina saker. Men du har också ett ansvar i hur du beter dig och hur du är i relation till andra människor. Ordet ansvar har två betydelser: • Skyldighet att göra något • Skyldighet att stå till svars för det man har gjort.

Vad betyder ånger?

Ordet ånger, eller anger på fornsvenska, troligen besläktat med angel (stor och böjd fiskekrok) och har kommit att beteckna en krokig och böjd havsvik. Vanligast i landskapen kring Mälaren. I de nordiska språken betyder tun ”inhägnat område”.

Var inte så noga?

Ordet noga är en synonym till noggrann och noggrant och kan bland annat beskrivas som ”angelägen, noggrann”. Ordet används i uttrycket ”det är inte så noga” som betyder ”det är inte så viktigt”.

Är väl noga synonym?

Se nedan vad noga betyder och hur det används på svenska. Noga betyder ungefär detsamma som ordentligt. Se alla synonymer nedan.

Vad betyder Rykt?

Rykt betyder ungefär detsamma som skötsel.

Vad betyder överhängande?

Överhängande betyder i stort sett samma sak som hotande.

Share this post