Allmänning

Ar det lagligt att salja knogjarn?

Är det lagligt att sälja knogjärn?

I Sverige är det enligt knivlagen förbjudet att bära knogjärn på allmän plats och de är också otillåtna att saluföra, eller överlåta till personer under 21 år.

Är det olagligt att bära kniv?

– Först och främst är det viktigt att konstatera att det som huvudregel är förbjudet att bära kniv på allmän plats. Som undantag kan det vara tillåtet, om det är befogat, till exempel om en hantverkare som behöver en kniv i sitt arbete bär kniv även på väg till och från arbetet.

Får man bära Swiss Army Knife?

Enligt polisens hemsida, så säger de: ”Det är förbjudet att ha knivar, stickvapen, skärvapen och andra farliga föremål på allmän plats, inom skolområde eller i fordon på allmän plats.

Får man äga Kaststjärna?

Knogjärn, kaststjärnor eller andra sådana föremål som är särskilt ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa samt springstiletter eller springknivar får inte överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Om du ger eller säljer farliga föremål till en person under 21 år kan du dömas för brott.

Vart kan man köpa en butterfly kniv?

På highcap.se finner du ett brett utbud av knivar, kastknivar, fällknivar och rakknivar men även också träningsknivar, balisong, butterfly trainers och köksknivar.

Får man ha en kniv i ryggsäcken?

Du har ställt ett antal frågor gällande hur man får bära kniven och vart man får ha kniven. Svaret här blir att du får ha kniven med/på dig om du ska gå och fiskat. Kniven får ligga i ryggsäcken. Du får även ha med dig kniven vid färden till fiskevattnet, ex.

Är kaststjärnor olagliga i Sverige?

KNIVAR ÄR OLAGLIGT PÅ OFFENTLIG PLATS Om du följt oss ett tag vet du nog att det är olagligt att ha kniv på allmän plats. Under knivlagen faller alla typer av knivar, men även andra vapen som knogjärn, kaststjärnor och karatepinnar.

Vad är ett knogjärn?

Förbudet mot att inneha vissa föremål hittar du i 1 § 1a stycket, och knogjärn skulle där räknas som ”andra föremål som är ägnade åt att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa”. Detta eftersom ett knogjärn bara har som användingsområde att göra det lättare för personen som bär det att skada något den slår.

Share this post