Trendig

Varfor ska man inte slicka pa torra lappar?

Varför ska man inte slicka på torra läppar?

Slicka inte på dina läppar När du slickar dig om läpparna blir de fuktigare till en början. Det känns till och med bättre till en början. Problemet är att salivet snabbt avdunstar och tar med sig mer fukt från läpparna vilket gör de ännu torrare.

Hur skrubbar man läpparna?

Skrubba läpparna en gång i veckan Köp en tandborste med extra mjuka borststrån speciellt för ändamålet. Använd gärna en skrubb/peeling (som du enkelt tillverkar hemma, se nedan), applicera den på tandborsten och skrubba sedan försiktigt läpparna.

Vad gör man mot brända läppar?

Du har bränt dig på läpparna Smörj in läpparna ofta så att du håller dem återfuktade. Använd exempelvis Försvarets hudsalva eller ett cerat med aloe vera i. Många tycker också att olivolja funkar på solbrända läppar. Tips är att investera i ett läppcerat med solskyddsfaktor, så du slipper att bränna dig igen framöver.

Hur man får Lena läppar?

Låt en tepåse dra i varmt vatten och gnugga läpparna försiktigt med tepåsen för att avlägsna torr hy och göra läpparna mjuka. Eftersom denna skrubb är skonsammare än vanliga exfolieringar kan du skrubba läpparna oftare. Samma sak gäller för vår finkorniga sockerskrubb för läpparna.

Hur exfolierar man läpparna?

– Försök att väldigt försiktigt exfoliera läppar med en tandborste. – När du trycker ihop läpparna, flödar blod till dem, vilket snabbt resulterar i fylligare läppar. – Ha en frukt- och grönsaksrik kost så att läppceller får tillförsel av viktiga näringsämnen som behövs så att läpparna kan förbli vackra.

Hur får man bort röda läppar?

Peela läpparna genom försiktiga cirkelrörelser med en läppskrubb, en varm och fuktig handduk, eller en tandborste. Men ta inte i för hårt då gör behandlingen mer skada än nytta. För den med stora problem finns exempelvis den feta salvan Decubal som vårdar läpparna och gör dem mjuka igen.

Share this post