Rekommendationer

Hur kan man gora egen ansiktsvatten?

Hur kan man göra egen ansiktsvatten?

Ta en stor nypa färsk eller torkad timjan, slå på vatten och koka upp. Låt det sedan stå och dra en stund, när vattnet nått behaglig temperatur silar man bort örterna. Avkoket kan användas som ansiktsvatten att klappa in i huden eller som spray att spraya över ansiktet lite då och då under dagen.

Hur bra är hyaluronsyra?

Dess huvudfunktion är att hålla kvar vatten i din kropp och hålla vävnader insmorda och fuktiga. Som tur är så är hyaluronsyra väldigt bra på detta vilket har gjort den den väldigt populär bland hudvårdsprodukter och som kräm mot rynkor. Samtidigt som den är återfuktande är den även hjälpsam mot mycket annat.

Hur länge håller ansiktsvatten?

På vissa hudvårdsprodukter idag så står de ju faktiskt ett utgångsdatum men på de allra flesta så är det en Open Jar. Alltså ett märke som indikerar hur länge produkten klarar sig efter att man öppnat den. Den kan vara allt från 3 månader till 36 månader. Säkert ännu mer än så beroende på produkt.

Hur använder man tee tree oil?

Tea tree-olja är en uppskattad ingrediens i munvårdsprodukter och ingår ofta i naturlig tandkräm och munvatten för dess antibakteriella verkan. Du kan tillsätta några droppar tea tree-olja i en kopp vatten och gurgla för att få en fräschare andedräkt och samtidigt eliminera bakterietillväxt (Svälj inte utan spotta ut).

Hur ofta kan man använda hyaluronsyra?

Använd både morgon och kväll. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 – Återfuktande serum med en mix av hyaluronsyror och som är tjockare i konsistensen. Ett måste för torr, känslig, normal och mogen hy. Använd både morgon och kväll.

Är hyaluronsyra bra för huden?

Trots namnet är hyaluronsyra ingen syra – utan en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt i huden. Den har förmågan att binda fukt upp till 1 000 gånger sin egen vikt och ger en stötdämpande effekt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur.

Share this post