Frågor

I vilka religioner tror man pa reinkarnation?

I vilka religioner tror man på reinkarnation?

Tanken på reinkarnation har funnits inom många kulturer i alla tider och har än idag en central betydelse inom framförallt hinduismen och buddhismen.

Hur ser en hindu på återfödelse?

Samsara i hinduismen Inom hinduismen är det själen som vandrar, dvs återföds (själavandring). Vissa former av hinduism ser samsara som ett bortirrande från det sanna jaget (brahman) till en tro på det illusoriska jordalivet som det verkliga.

Vad är ditt innersta jag enligt hinduismen?

Enligt hinduismen så är atman ditt innersta jag. Det är endast atman som återföds. Så den personlighet du upplever att du är idag kommer inte att bestå i nästa liv.

Vad är en Puja?

Puja (sanskrit för ’ärebetygelse’ eller ’dyrkan’, särskilt ’religiös dyrkan’) är en ritual som de flesta hinduer utför varje morgon efter att ha badat eller efter att ha klätt sig. Den måste utföras innan man äter eller dricker.

Hur ska man leva sitt liv som hindu?

offra och be till hinduernas gudar, delta i religiösa högtider och vara hjälpsam och solidarisk mot andra inom samma familj och kast. De flesta hinduer anser dessutom att man inte ska äta kött, skada något annat levande, dricka alkohol, stjäla eller ljuga.

Hur påverkas samhället av hinduismen?

Hinduismen är ett sätt att leva. Religionen påverkar i minsta detalj människornas vardagsliv likaväl som samhället. Det finns regler för nästan allt som hindun gör under dagen, från reningsbadet på morgonen till kvällens måltid och bönestund.

Hur får man bra karma inom hinduismen?

Både hinduismen och buddhismen anser att en människa under sitt liv samlar på sig så kallad karma, god karma genom goda handlingar och dålig karma genom dåliga handlingar. För att slippa återfödas i en dålig skepnad där livet blir olyckligt gäller det att leva som en god människa för att inte samla på sig dålig karma.

Share this post