Rekommendationer

Vad ar Sara modellen?

Vad är Sara modellen?

1 SARA är en förkortning för scanning, analysis, response och assessment, som står för de olika stegen i denna modell för ett problemorienterat arbets- sätt. Själva modellen förklaras mer ingående i rapporten (avsnittet Projektens upplägg och mål).

Vad är evidensbaserat polisarbete?

Evidensbaserade metoder baseras på att använda forskning för att utifrån den kunna ge riktlinjer till de som utför det praktiska arbetet och för att kunna utvärdera praktiken (Sherman, 1998, s. 2 – 3). Evidensbaserat arbete kan ses som ett sätt att använda forskning för att forma praktiken till det bästa möjliga.

Vad gör en Kommunpolis?

– Som kommunpolis är man navet i samverkan med bland annat kommunen och ska driva polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete på både kort och lång sikt.

Vad är bra se?

Brå är en myndighet som verkar för att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet och brottsförebyggande arbete. Brå arbetar på uppdrag av Sveriges regering och ofta i samverkan med andra myndigheter och organisationer.

Vad innebär evidensbaserat arbetssätt?

Evidensbaserad praktik innebär att den professionelle väger samman sin expertis med bästa tillgängliga kunskap, den enskildes situation, erfarenheter och önskemål vid beslut om insatser.

Vad menas med evidensbaserad psykiatrisk omvårdnad och behandling?

Att tillämpa evidensbaserad omvårdnad innebär att som komplement till andra kunskaper även använda sig av de vetenskapliga resultat som framkommer genom studier av vad som är bästa möjliga omvårdnad. Sådana fakta kan komma från såväl kvantitativa som kvalitativa studier.

Vem ligger bakom Brå se?

Brottsförebyggande rådet (Brå) är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Justitiedepartementet och har till uppgift att bidra till kunskapsutvecklingen inom det kriminalpolitiska området och främja brottsförebyggande arbete.

Share this post