Ny

Vad betyder samtalskontakt?

Vad betyder samtalskontakt?

Det innebär att du pratar med en professionell person, antingen ensam eller ihop med andra. En behandling kan pågå under en kortare eller längre tid. Vissa behandlingar kan du få på nätet. Genom att gå i psykoterapi kan du lära dig att förstå dig själv bättre.

Vad kostar en psykolog i timmen?

Du kan också söka en psykolog eller psykoterapeut privat. Då får du betala behandlingen själv. Avgifter för privat psykoterapi kan variera, men ofta ligger kostnaden på mellan 800 och 1500 kronor i timmen. Besöken sker oftast på en mottagning, men det finns många som erbjuder videosamtal.

Vad kan en psykolog hjälpa till med?

För det mesta har personen som söker psykolog något som den vill förändra, förstå eller prata om. Det är precis detta man talar med psykologen om. Sedan hjälper psykologen till genom att ställa frågor och försöka ringa in vad som är psykologiskt relevant.

Vad är terapiform?

Terapin bygger på en överenskommelse mellan klienten och terapeuten om fastställda ramar gällande sekretess, tider, arvode, frekvens och tidsperspektiv. Under terapitimmarna är klienten fri att välja teman för samtal, reflektera över sig själv, bearbeta sina motiv, beteenden, relationer.

Vad är en familjeterapi?

Familjeterapi är en form av psykoterapi där man arbetar med hela eller delar av familjer för att lösa problem, bemästra svåra livssituationer och komma vidare i kriser. Familjeterapi introducerades i Sverige redan i slutet av 1960-talet, och har sedan dess utvecklats och fått en bred spridning över hela landet.

Vad innebär det att vara psykolog?

Som psykolog arbetar du med människors psykologiska hälsa och ohälsa. I arbetsuppgifterna ingår att undersöka och diagnostisera psykiska problem och sjukdomar. Det finns flera olika psykologiska behandlingsmetoder (Kbt, Pdt) psykologisk träning eller förebyggande arbete.

Hur ska man veta om en psykolog är bra?

Han eller hon kan vara trevlig, hjälpsam och stöttande, men relationen mellan er bör aldrig vara något mer än klient-terapeut. På samma sätt är det viktigt att terapeuten skapar en varm och öppen relation som inte känns som ett affärsmöte.

Vad gör man hos en samtalsterapeut?

Samtalsterapi är en terapiform som använder samtal mellan terapeut och klient för att bearbeta psykiska problem. Det kan ses som ett personligt möte mellan två personer ämnat för klientens välmående, där samtalsterapeutens främsta jobb är att lyssna och stötta.

Hur får man familjeterapi?

Kommunens familjerådgivning Alla kommuner ska erbjuda familjerådgivning för den som behöver det. Rådgivarna kan vara anställda av kommunen eller arbeta på uppdrag av kommunen. Familjerådgivningens uppgift är att hjälpa par som har problem i sin relation.

Share this post