Frågor

Vad fragar psykologen polis?

Vad frågar psykologen polis?

Men först något om vad psykologintervjun är för något. Syftet med intervjun är att bedöma om en sökande har de grundläggande personliga egenskaper som krävs för att bli en bra polis. Exakt vad psykologerna fiskar efter under intervjun är hemligt.

Vilka tester för att bli polis?

Moment i prövningen

  • Teoretiskt test och personlighetstest i datasal. Den psykologiska prövningen startar med ett teoretiskt test och ett personlighetstest.
  • Sjuksköterskans förundersökning.
  • Hörselundersökning.
  • EKG, puls- och blodtrycksmätning.
  • Fysiskt arbetsprov.
  • Mätning av muskelstyrka.
  • Registrering av längd, vikt och BMI.

Hur många kommer in på polisutbildningen?

924 har antagits till höstens utbildningsstart på polisutbildningarna. Utöver det har 68 påbörjat polisens funktionsinriktade polisutbildning. I dag påbörjar polisstudenterna sina utbildningar på lärosätena i Växjö, Borås, Malmö, Stockholm och Umeå.

Vilka diagnoser får man inte ha som polis?

Angående neuropsykiatrisk diagnos, till exempel ADHD Om man har eller har haft ADHD eller annan neuropsykiatrisk diagnos kan man tidigare inte bli polis. Polisarbetet innebär många speciella och oförutsägbara situationer där det ställs höga krav på vilka beslut som ska fattas och hur man agerar.

Hur många klarar inte polisutbildningen?

Efter tester och urval erbjöds 1 710 personer en av de 1 721 platserna på utbildningen, men redan tre veckor efter utbildningens start hade 199 personer (12%) valt att avsluta sin utbildning. Det innebär att ca 400 av de tillgängliga platserna på polisutbildningen idag står tomma.

Hur lätt är det att komma in på polishögskolan?

Kraven för att komma in på Polishögskolan är hårda. Här är det inte endast betygen som avgör utan även din fysik, psykiska lämplighet, erfarenheter och referenser. Låt inte det avskräcka dig från att följa din dröm.

Får man inte bli polis om man har ADHD?

Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – som till exempel adhd, Aspergers syndrom och autism – har tidigare inte fått genomgå prövning inför antagning till polisutbildningen. Det kommer nu att ändras och sökande med denna typ av diagnoser ska få individuella bedömningar hos Plikt- och Prövningsverket.

Share this post