Populära

Vad ar S1 intyg?

Vad är S1 intyg?

Du arbetar i ett land men bor i ett annat Du ska anmäla dig i landet där du arbetar och be att få ett S1-intyg (tidigare E106) från försäkringskassan där. Intyget ger dig rätt till vård i landet där du bor. Dina anhöriga har också rätt till vård enligt din försäkring om de bor i ett EU-land.

Vad är PDU1?

Rätt till ersättning Till att börja med så är det tyvärr så att du måste fylla i rätt blanketter för att få ersättning. I det här fallet rör det sig om ett PDU1-intyg (ibland kallat E301), d.v.s. ett intyg för den som söker arbetslöshetsersättning utanför Sverige men inom EU/EES.

När blir man utskriven från Sverige?

Man blir enligt folkbokföringslagen (20§) avregistrerad från folkbokföringen som utflyttad ifall man bor och studerar utanför Sverige under minst ett år. För dig som inte anmäler utflyttning kan detta ske utan din vetskap.

När ska du få tandvårdsstöd?

För att du ska kunna få tandvårdsstödet behövs ofta en remiss för behandling av din sjukdom från din läkare. Innan du får din behandling ska den enhet inom din region som ansvarar för tandvård ha bedömt att du har rätt till tandvårdsstöd.

Vad är statligt tandvårdsstöd?

Det statliga tandvårdsstödet består av allmänt och särskilt tandvårdsbidrag, samt högkostnadsskydd. Det finns som ett skydd mot höga kostnader, för att stimulera till förebyggande tandvård samt för att ge ökat stöd till dig med ökad risk för sämre tandhälsa på grund av din funktionsnedsättning eller sjukdom.

Vilka personer har rätt till nödvändig tandvård?

Alla som har rätt till uppsökande verksamhet har också rätt till nödvändig tandvård. Det är. personer som omfattas av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. personer med ett varaktigt behov av omfattande vård- och omsorgsinsatser.

Hur får du veta om du behöver tandvård eller tänderna behöver skötas bättre?

För att få svar på om du behöver tandvård eller om tänderna behöver skötas bättre brukar du få munnen och tänderna undersökta av en tandläkare eller tandhygienist. Det kallas uppsökande munhälsobedömning och är en enkel undersökning som görs där du bor. Undersökningen kostar ingenting.

Share this post