Populära

Hur ar kista?

Hur är kista?

Kista är en stadsdel belägen i Västerort inom Stockholms kommun. Kista ingår i Rinkeby-Kista stadsdelsområde och gränsar till Akalla, Husby och Rinkeby i samma stadsdelsområde samt Sollentuna och Sundbybergs kommuner. Kista ligger i Kista distrikt. I Kista ingår även området Ärvinge i södra delen av stadsdelen.

Varför heter kista kista?

Kista har fått sitt namn efter en bondgård som byggdes på 1600-talet. Det stora huset som står där idag byggdes på 1800-talet. Även om det inte fanns någon bondgård här under medeltiden, så vet vi att det har bott människor i Kista sedan forntiden.

Vad tillhör kista för kommun?

Kista är en postort som innehåller adresser i flera olika kommuner – Stockholm kommun, Sollentuna kommun. Inom postorten Kista finns det 51 postnummer.

Är det tryggt att bo i Kista?

Kista Galleria är ett bra köpcentrum, så länge du inte har problem med invandrare. Det är ofta fullt med folk där och dom flesta är ifrån dom närliggande förorterna i västerort.

Vill man bo i Kista?

– Kista är ett av Stockholms mest väletablerade kontorslägen. Just nu pågår en förtätning av Kista där området ändrar karaktär till en mer stadslik bebyggelse med både boende och arbetsplatser. Söker man ett läge i Stockholm med bra kommunikationer och ett rikt serviceutbud är Kista ett bra val.

Är Kista orten?

Om Kista. Kista är en förort i Västerort, strategiskt belägen mellan flygplatsen Arlanda och Stockholms city. I den södra delen av Kista ingår området Ärvinge. Gatorna i Kista är uppkallade efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.

Vilken kommun ligger Akalla i?

Akalla är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen tillhör Rinkeby-Kista stadsdelsområde och Spånga-Kista församling. Den ligger ca 13 kilometer nordväst om centrala Stockholm på Järvafältet. Utbyggnaden genomfördes 1972-1977, samtidigt som i Husby och Kista.

Vad heter stadsdelarna i Stockholm?

Stadsdelar och stadsdelsområden

  • Bromma stadsdelsområde.
  • Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsområde.
  • Farsta stadsdelsområde.
  • Hägersten-Älvsjö stadsdelsområde.
  • Hässelby-Vällingby stadsdelsområde.
  • Kungsholmens stadsdelsområde.
  • Norrmalms stadsdelsområde.
  • Rinkeby-Kista stadsdelsområde.

Vilka områden ingår i Järva?

Områden inom Järva är Frösunda, Ritorp, Arenastaden, Hagalundsdepån, Råstahem, Västerjärva, Bagartorp, Nya Ulriksdal (f.d. Ulriksdals galoppfält), Överjärva och Järvastaden. I stadsdelen ligger Ulriksdals pendeltågsstation.

https://www.youtube.com/watch?v=jHpIRzATv_o

Share this post