Trendig

Hur vet man vilken fot man ska ha fram pa snowboard?

Hur vet man vilken fot man ska ha fram på snowboard?

Det finns inget rätt eller fel i vilken fot man har fram. Bara för att flest snowboardåkare åker ”Regular” (vänster fot fram) behöver inte det betyda att du gör det. – Det är alltid åt det hållet som känns bäst för dig, som är bäst för dig.

Hur lång snowboard ska man ha om man är 190?

Längd på snowboardbrädan Skall du jibba, åka park, bonka, hoppa och snurra massor ta c:a 20-30cm kortare än din egen längd (”under hakan”). Ex. Du är 180cm – du skall ha en snowboard som är ca: 150-160cm.

Hur stora ska Snowboardboots vara?

Det längsta måttet är det du använder. Lägg på cirka 0,5–1 centimeter så får du en bra storlek på dina boots. Mondo Points anges oftast i centimeter, men kan också anges i millimeter. (Exempelvis, mäter din fot 27,5 centimeter är det 275 eller 27,5 Mondo Points).

Vad är goofy och regular?

En brädåkare är antingen Regular eller Goofy. Det talar om vilket håll du föredrar att åka åt eller snarare den fot du väljer att ha framåt på brädan. De som väljer att ha vänsterfoten fram är Regular, vilket är något vanligare. Föredrar du istället att ha högerfoten fram är du Goofy.

Hur bred är en snowboard?

För nybörjare och barn rekommenderas en kortare bräda (till hakan och under), för att uppnå en rolig och enkel erfarenhet av snowboard. Bredden skiljer huvudsakligen mellan standard och wide (bred). Wide rekommenderas till skostorlek 44 och över. Detta gäller inte för junior wide boards.

Hur lång snowboard ska man ha om man är 140?

När det kommer till längd på en snowboard som enbart ska användas i parken är det vanligaste att välja en bräda som är 15-25 cm kortare än sig själv för att den ska bli lätthanterlig och smidig. Väljer du en för kort eller för mjuk bräda är risken att du tappar stabilitet i hög fart och i landningar.

Hur mycket töjer sig snowboardboots?

Tänk på att de kan vara lite tajta när du prova nya men alla boots töjer sig ca ett halvt nummer så de kommer bli lite rymligare efter inkörningen. Vi rekommenderar starkt att du provar dina nya snowboardboots innan du köper.

Hur är Burton i storlek?

Storlekarna på Burtons Snowboardboots anges i US – size. Vi upplever att många av våra kunder tycker att bootsen är små i storlek, är du mellan storlekar eller inte vill ha en tajt snowboardboot, välj ½ till 1 storlek större.

Share this post