Rekommendationer

Vad betyder kompetent synonym?

Vad betyder kompetent synonym?

Ordet kompetent är en synonym till kunnig och kvalificerad och kan bland annat beskrivas som ”som har kompetens; skicklig, duglig”. Ordet är motsatsen till inkompetent. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kompetent samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur får man kompetens?

Reell kompetens – en väg till högskolestudier. Du kan bli behörig till en utbildning trots att du inte har gymnasiebetyg eller andra formella meriter. Högskolan eller universitetet kan bedöma eller validera din så kallade reella kompetens och fatta beslut om att du är behörig till en specifik utbildning.

Vad är kompetens och vilka tre delar består kompetens av?

Gruppen arbetet och människan menar att kompetens består av tre delar: inlärd kunskap, sociala färdigheter och kreativitet. Kompetens handlar enligt denna grupp om en människas olika färdigheter lika väl som det handlar om människan kunskap om uppgiften hon ställs inför.

Vad är kompetens?

kompetent betyder att vara bra på något, se kompetens.

Vad betyder förbisedd?

Förbise betyder ungefär detsamma som icke uppmärksamma.

Vad betyder att Dega?

Dega är slang för ”betala”. Hörs ofta i Stockholm.

Kan man få kompetens utan att gå en utbildning?

En person som inte har de formella meriterna i form av utbildning kan ändå besitta den kompetens som behörighetskraven pekar ut.

Vilka delar består kompetens av?

Kompetens är förmågan att omsätta personlighet, problemlösningsförmåga, erfarenheter, kunskaper, färdigheter och motivation i beteenden som är avgörande för en särskild arbetsprestation.

Vad består kompetens av?

Definition av kompetens Det innebär: förmåga och vilja att utföra en uppgift genom att tillämpa kunskaper och färdigheter. Förmåga: erfarenhet, förståelse och omdöme att omsätta sina kunskaper och färdigheter. Vilja: attityder, engagemang, mod och ansvar. Kunskap: fakta och metoder – att veta.

Vad innebär en social kompetens?

Förmågan att kunna lyssna på andra människor och sätta sig in i deras situation är betydelsefulla byggstenar vad gäller social kompetens, enligt Christel. Att kunna göra sig förstådd och vara tydlig i sin kommunikation är andra viktiga faktorer som skapar social kompetens.

Share this post