Frågor

Vad innebar ett extrajobb?

Vad innebär ett extrajobb?

Vad. En extratjänst är ett jobb hos en arbetsgivare inom välfärden, offentlig, kulturell eller ideell sektor. Du får en chans att komma in i arbetslivet och den som anställer dig får samtidigt ett bidrag till din lön. En extratjänst kan vara antingen en tillsvidareanställning eller en tidsbegränsad anställning.

Hur kan man få extrajobb?

Hur söker man ett extrajobb eller sommarjobb? Det allra vanligaste är att man helt enkelt skickar in en ansökan. Det kan antingen vara en ansökan på ett utannonserat jobb en spontanansökan. Huvudsaken är att du tar chansen att visa att du är intresserad av ett extrajobb.

Är extrajobb bra?

Skaffa ett extrajobb på helgerna Du kan också söka till exempelvis McDonalds, Burgerking och Max som hela tiden behöver nytt folk. Ingen av dessa jobben betalar jättebra och är antagligen inte något du vill göra resten av livet men är en utmärkt startpunkt för att få in ett par tusenlappar till i månaden.

Vad händer efter Extratjänsten?

Vad händer efter extratjänsten? Om anställningen tar slut när ersättningen upp- hör och du blir arbetslös igen har du möjlighet att delta i jobb- och utvecklingsgarantin om du uppfyller villkoren.

Får man jobba om man är under 15?

Om du är 15 år gammal och har uppfyllt din skolplikt, har du möjlighet att söka jobb självständigt. Om du är 15 år gammal men har inte ännu uppfyllt din skolplikt, dvs. gått ut grundskolan, gäller samma regler för dig som för 14-åringar. Om du är 14 år gammal, får du själv säga upp och häva ditt arbetsavtal.

Kan man jobba bara på helger?

Att jobba bara helg blir ett sätt att få fler lediga dagar och mer tid för återhämtning och vi tycker att det har fungerat bra, säger Jani´ Stjernström, ordförande för Vårdförbundet i Västmanland.

Hur länge kan man få extratjänst?

Arbetsgivaren får 100 procent av lönekostnaden i ersättning, dock högst 1 140 kronor per arbets- dag när du jobbar heltid. Arbetsgivaren får även ersättning för den handledning som du får på arbetsplatsen. Hur länge kan jag ha en extratjänst? Du kan ha en extratjänst i tolv månader.

Share this post