Blogga

Hur mycket vatten ska timjan ha?

Hur mycket vatten ska timjan ha?

Vattna inte direkt på plantan Men hur du vattnar dem har också betydelse för hur bra de klarar sig. De ska nämligen inte ha för mycket vatten och de ska vattnas genom att hälla lite vatten i krukan de står i och inte direkt på varken plantan eller jorden.

Hur förvara färsk timjan?

Örter som rosmarin och timjan vill inte förvaras i ett glas vatten, utan föredrar att lindas in i en fuktig pappershandduk och läggas i en lufttät behållare eller en återförslutbar påse i kylen. Den fuktiga pappershandduken hindrar dem från att torka ut medan behållaren håller syre ute så att de inte vissnar ihop.

Hur skär man färsk timjan?

Det går att använda flera olika typer av knivar till att skära örter. Jimmi föredrar en allround kockkniv, men det går lika bra att använda en mindre grönsakskniv. Global har också tagit fram en liten örthacka som ett smidigt alternativ.

Hur skär man timjan?

Vad är repad timjan?

Dragon, oregano och timjan skördas genom att man plockar eller repar av bladen. De tål att klippas ner för att föryngras. Rosmarin och salvia skördas genom att plocka bladen. Du kan också bryta en kvist rosmarin och använda hel.

Hur sköter man timjan?

Växtplatsen ska vara så solig som möjligt, men halvskuggigt fungerar också. Etablerade plantor har inga problem att klara torka, men om du har nysatta plantor så får du passa lite mer med vattningen tills de rotat sig ordentligt. Klipp gärna ner plantorna något efter blomningen så blir de tätare och finare.

Vilken ört smakar lakrits?

Spansk körvel är en flerårig lättodlad kryddväxt med smak av anis och lakrits.

Vilka kryddor kommer från Sverige?

Nio kryddor värda att odla

  1. Rosmarin. Rosmarinus officinalis.
  2. Timjan. Thymus.
  3. Basilika. Ocimum basilicum.
  4. Persilja. Petroselinum crispum.
  5. Mynta/grönmynta. Mentha spicata.
  6. Citronmeliss. Melissa officinalis.
  7. Gräslök. Allium schoenoprasum.
  8. Oregano/Kungsmynta. Origanum vulgare.

https://www.youtube.com/watch?v=lZFhabAf7vg

Share this post