Allmänning

Varfor luktar det fisk efter samlag?

Varför luktar det fisk efter samlag?

Bakteriell vaginos kännetecknas av illaluktande flytningar i slidan. Det luktar ofta särskilt illa i underlivet efter samlag eller menstruation. Flytningarna beror på en bakteriell obalans i slidan som är vanlig hos kvinnor i fertil ålder. Besvären kan gå över av sig själva, men kräver ibland läkemedelsbehandling.

Varför luktar mitt underliv Kiss?

När urin doftar kan det bero på en urinvägsinfektion Ibland tar sig oönskade bakterier in via urinvägarna och orsakar urinvägsinfektion eller blåskatarr. Infektionen orsakas ofta av bakterien escherichia coli som vi har naturligt i våra tarmar. Bakterien tar sig ibland in i urinvägarna via urinröret.

Varför luktar underliv fisk?

Bakteriell vaginos (BV) – Det är ett tillstånd där det råder obalans i den vaginala bakteriefloran, förklarar Elisabeth. Det första symptomet är ofta en fiskliknande lukt som kan leda till en skummig, grå eller grön flytning. Du kanske också upplever klåda och svullnad.

Varför luktar mitt underliv efter samlag?

Det vanligaste symtomet vid bakteriell vaginos är illaluktande flytningar. Flytningarna kan vara tunna och färgen kan vara mellan grå och gul. Flytningarna brukar inte bli rikligare än vanligt. Det luktar ofta starkare precis efter att du har haft mens och efter vaginala samlag utan kondom.

Hur ska en slida lukta?

Hur ska underlivet lukta om det är friskt och hälsosamt? Elisabeth säger att det vanligtvis är en lätt syrlig doft, till en mer metallisk lukt runt omkring eller efter din mens. Om du mår bra och flytningarna inte luktar på något ovanligt sätt finns det i allmänhet ingen anledning till oro.

Varför luktar fisk?

Att någonting stinker av fisk brukar betyda att det luktar illa. Men nu har genetiker på Island hittat en genvariant som gör att vissa människor inte upplever fisklukt som lika stark eller obehaglig som andra. De gjorde en studie med över 9000 islänningar där de lät försökspersoner lukta på olika dofter.

Share this post