Frågor

Ar Medeltidsmuseet gratis?

Är Medeltidsmuseet gratis?

Gratis guidad visning av Medeltidsmuseet tisdag–söndag klockan 13.00–13.30. På onsdagar är visningen på lätt svenska och på lördagar är den familjeanpassad*. *Visningen är även familjeanpassad alla dagar under sportlov, påsklov, höstlov och jullov.

Vad finns i Medeltidsmuseet?

Medeltidsmuseet skildrar stadens uppkomst och medeltida utveckling och är uppbyggt kring några fasta fornlämningar, till exempel en del av stadsmuren från 1500-talets början, som grävdes fram vid arkeologiska undersökningar på Helgeandsholmen 1978-80.

Vem skapade Naturhistoriska riksmuseet?

Try watching this video on www.youtube.com, or enable JavaScript if it is disabled in your browser. Naturhistoriska riksmuseet uppfördes 1907–1916 efter ritningar av arkitekt Axel Anderberg. Museibyggnaden fick en monumental utformning med rötter i barocken och en kraftfull geometrisk jugendstil.

Vad kostar Livrustkammaren?

Livrustkammaren finns i kungliga slottet. Det är ett fristående museum, även om det ligger i samma byggnad. Du är välkommen att kombinera båda besöken, men det är olika entréer och biljetter. Livrustkammaren har fri entré.

När flyttar Medeltidsmuseet?

Fynden från de allra äldsta delarna av Stockholm har gett upphov till ett museum, som dock under ett par år av byggarbeten har varit utlokaliserat. Först nu i vinter har Stockholms Medeltidsmuseum flyttat tillbaka till Helgeandsholmen. Strömparterren i Stockholm med riksdagshuset i bakgrunden.

Är det gratis att gå på museum?

Museer med fritt inträde Flera statliga museer har sedan 2016 fri entré och är gratis att besöka för alla. Temporära utställningar kan de dock fortfarande fortsätta ta betalt av från personer över 19 år. Det är inte enbart de statliga museerna som har fri entré, även andra intressanta museum är fria att besöka.

När öppnades Medeltidsmuseet?

Fakta: Medeltidsmuseet under Norrbro öppnade för besökare 1986. Ungefär 200 000 besökare kommer till museet under ett normalår. Börshuset ligger på Stortorgets norra sida i kvarteret Rådstugan. Huset uppfördes 1773–1778 av Stockholms borgerskap för Stockholms fondbörs efter ritningar av arkitekt Erik Palmstedt.

Vad kostar det att gå på naturhistoriska museet?

Från och med 2018 är det gratis för alla att besöka museet. Det finns krokar och skåp för förvaring av ytterkläder eller värdesaker. För att låsa skåpen behöver du lägga i en tiokrona, denna får du tillbaka när du öppnar skåpet. Om vi har gott om växel så hjälper vi dig gärna att växla i receptionen.

När invigdes Cosmonova?

Cosmonovas byggnad uppfördes mellan 1990 och 1993 på Naturhistoriska riksmuseets norra sida. Huset är en tolvhörnig tegelbyggnad som ansluter till museets tunga tegelarkitektur. Tillbyggnaderna har projekterats av Uhlin & Malm Arkitektkontor AB och ritats av Georg Miskar och Jim Forsberg (Cosmonova).

Är Livrustkammaren gratis?

Det är alltid kostnadsfritt att besöka museet. Vissa program och föredrag kostar, samt guidade visningar.

Share this post