Rekommendationer

Vad innehaller Oftagel?

Vad innehåller Oftagel?

Oftagel innehåller bensalkoniumklorid Bensalkoniumklorid kan tas upp av mjuka kontaktlinser och kan missfärga kontaktlinserna. Ta ut kontaktlinser innan du använder läkemedlet och vänta minst 15 minuter innan kontaktlinserna sätts in igen.

Hur ofta kan man ta Livostin ögondroppar?

Hur du använder Livostin ögondroppar Vid receptfri behandling av allergi är doseringen för de flesta vuxna och barn med lätta till måttliga besvär 1 droppe i vardera öga 2 gånger dagligen. Vid behov kan dosen ges upp till 4 gånger dagligen.

Är Artelac receptfritt?

Artelac är ett receptfritt läkemedel som används som tårersättningsmedel. Ögondropparna fuktar och smörjer ögat på samma sätt som den naturliga tårvätskan, och lindrar på så sätt torra ögon. Välj produkt för att läsa mer om Artelac och beställa med fri frakt. Läs alltid bipacksedeln före användning.

Vad är Oculac?

Vad Oculac är och vad det används för Oculac ögondroppar är till för att fukta och smörja ögonen. Dropparna används för att lindra besvär som beror på torra ögon. Povidon som finns i Oculac kan också vara godkänd för att behandla andra sjukdomar som inte nämns i denna produktinformation.

Är Oftagel receptfritt?

Receptfritt läkemedel. Läs alltid bipacksedeln innan användning.

Hur ofta kan man ta Oftagel?

Rekommenderad dos är en droppe Oftagel-ögongel i ögat 1–4 gånger om dygnet beroende på symptomens svårighetsgrad. Klinisk erfarenhet visar på säkerhet och effekt hos barn och ungdomar vid samma användning och dosering av Oftagel som hos vuxna, men det finns inga resultat från kliniska prövningar.

Hur ofta kan man ta Artelac?

Hur du använder Artelac. Använd alltid detta läkemedel exakt enligt beskrivning i denna bipacksedel eller enligt anvisningar från läkare eller apotekspersonal. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Rekommenderad dos är en droppe i vardera ögat vid behov.

Varför blir man torr i ögonen?

Den vanligaste orsaken till torra ögon är att tårproduktionen minskar med stigande ålder. Problemen är vanligare hos kvinnor. Vid Sjögrens syndrom är tårproduktionen nedsatt på grund av en autoimmun inflammation i tårkörteln.

Kan man använda Oculac med linser?

Bensalkoniumklorid kan tas upp av mjuka kontaktlinser och kan missfärga kontaktlinserna. Ta ut kontaktlinser innan du använder läkemedlet och vänta minst 15 minuter innan kontaktlinserna sätts in igen.

Share this post